ČUVENI RUS IMA "DOJAVU" IZ AMERIKE: Zapad uskoro ukida sankcije ruskim i beloruskim sportistima?!

Novosti online

18. 09. 2022. u 16:08

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje se s posebnom pažnjom prati širom sveta, a u najnovije vesti spada i jedna sportska.

ЧУВЕНИ РУС ИМА ДОЈАВУ ИЗ АМЕРИКЕ: Запад ускоро укида санкције руским и белоруским спортистима?!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, od početka pomenute vojne intervencije Rusije, zapadne države su se utrkivale ko će i kako kazniti i Rusku Federaciju, ali i Belorusiju koja joj pomaže, a kako sport nije izuzet od sankcija, i tu su izrečene brojne kaznene mere.

Sankcije u vidu toga da se klubovi i reprezentacije izbacuju sa takmičenja, pa i sportisti u mnogim pojedinačnim sportovima, dovele su do toga da mnogi sportisti uopšte ne mogu da se nadmeću na međunarodnoj sceni.

Ali, kako smatra legenda ruskog i sovjetskog sporta, četvorostruki olimpijski šampion u biatlonu, Aleksandr Tihonov - koji je proglašen za najboljeg biatlonca 20. veka, te sankcije će "uskoro prestati da postoje".

On je, naime, u intervjuu za agenciju RIA Novosti, povodom odluke Međunarodne biatlonske unije (IBU) da produži sankcije ruskim sportistima, rekao,  između ostalog, i ovo:

- Prema mojim informacijama, neke sankcije će uskoro možda da se ukinu. Koliko ja znam, Amerikanci se već zalažu da se ruskim rvačima dozvoli učešće na međunarodnim takmičenjima. Prosto, situacija malo "otpoljava". Amerikanci podržavaju naše rvače, žele ih na svetskim nadmetanjima. Uostalom, sve te sankcije ne mogu dugo da potraju - uveren je Tihonov.

Ipak, pored ovih "veselih" tonova u njegovoj izjavi, bilo je i nekih vrlo oštrih, koji se na Zapadu ili neće preneti u tamošnjim sredstvima javnog informisanja, ili će naići na osudu.

Recimo, Tihonov je ovako reagovao na zahtev čelnika IBU da se ruski biatlonci javno distanciraju od ruske vojske:

- To je glupost. Treba da gledaju svoja posla, a u to spada razvoj biatlona. Što moraju da se bave političkim stvarima? Imaju sada najslabiji Izvršni komitet otkad ta organizacija postoji... Kaznićemo mi njih. Eto, pada kiša po Evropi, poplave su, neće biti snega u Češkoj i Nemačkoj. A onda će dopuzati do nas. Da se ja pitam, njima bih sav gas već odavno ukinuo - "bacio" se i legendarni ruski sportista malo (više) u politiku, a sve povodom aktuelne energetske situacije do koje su i dovele sankcije Ruskoj Federaciji.

Iako je pohvalio čelnike američkog rvanja zbog podrške ruskim kolegama, za američku vlast nije imao nikakvu reč hvale.

- Amerikanci sve ovo vode, to je jedini problem. Ali, ubeđen sam da će i oni biti na kolenima - zaključio je četvorostruki olimpijski šampion u biatlonu, sportu u kome su Rusi osvojili deset zlatnih medalja do sada (više od toga su uzeli Nemci - 19 i Norvežani - 16), s tim da je još devet zlata osvojio SSSR, a dodatna dva ruski takmičari koji su nastupali kao "Ujedinjeni tim", posle raspada SSSR-a 1992.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!