NEKADA AMATERI, SADA STRAH I TREPET: Ko je sledeći klub koji Partizan čeka u Evropi?

Novosti online

12. 08. 2022. u 09:20

Fudbaleri Partizana neprijatno su iznenadili u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U trećem kolu izbacio ih je kiparski AEK iz Larnake.

НЕКАДА АМАТЕРИ, САДА СТРАХ И ТРЕПЕТ: Ко је следећи клуб који Партизан чека у Европи?

FOTO: Tanjug / Miloš Milivojević

Crno-beli su produbili agoniju i lošu formu primivši čak četiri gola u dva meča. Sada im preostaje plej-of za ulazak u Ligu konferencija protiv Hamruna sa Malte koji je iznenadio favorizovani Levski iz Sofije nakon penala.

Ko je Hamrun? Klub je osnovan 1907. godine. Osam puta su osvajali titulu uz šest kupova. Imaju i pet trofeja Superkupa. Za njih nastupaju trojica srpska igrača. Napadač Igor Nedeljković je stigao iz tamošnjeg Gansijelema. Bivši igrač Čukaričkog je karijeru gradio u regionu nakon što je 2019. otišao na Maltu. Ognjen Bjeličić je besplatno stigao ove sezone iz niškog Radničkog. Vezista Predrag Đorđević je od početka karijere na Malti.

Levi bek Vinisijus im je najvredniji na tržištu sa 325.000 evra. Od igrača iz okruženja tu je hrvatski vezista Roko Prsa. Čak petorica Brazilaca čini sastav Maltežana. Dvojica njih imaju italijansko državljanstvo. Španci su Kalegari i Sančez uz pasoše Argentine odnosno Velike Britanije.

Partizan je bez poraza na šest duela protiv klubova sa Malte. Sa Hamrunom se nisu sastajali. Pobeđivali su Valetu, Hibernijans i Rabat Ajaks.

Plej of Lige konferencija na programu je 18. i 25 avgusta.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)