KO JE KARNI ČUKVUMEKA? Čelsijev vunderkind iz Viline fabrike talenata presudio Srbiji na Evropskom U-19 prvenstvu (VIDEO)

Novosti online

04. 08. 2022. u 17:15

VEST da je engleski fudbalski vunderkind Karni Čukvuemeka postao novi član Čelsija uzburkala je navijačke strasti na Ostrvu.

КО ЈЕ КАРНИ ЧУКВУМЕКА? Челсијев вундеркинд из Вилине фабрике талената пресудио Србији на Европском У-19 првенству (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Finansijski detalji nisu saopšteni, ali britanski mediji navode da su "plavci" su na ime obeštećenja Aston Vili platili između 18 i 22 miliona evra, a mladi reprezentativac Engleske potpisao je ugovor do 2028. godine.

Čukvumeka je rođen u Austriji od nigerijskih roditelja - pridružio se Vilinoj akademiji iz Nortampton tauna 2016. kada je imao 13 godina, a debitovao je za seniorsku ekipu 2021. Igrao je 12 puta u Premijerligi prošle sezone za Vilu koja je sezonu završila na 14. mestu.

- Bilo je prilično užurbano, ali nisam mogao da izbacim Čelsi iz glave poslednjih nekoliko dana pa sam srećan i osećam olakšanje što je sve gotovo - izjavio je ovaj tinejdžer, za koga su se pored Čelsija borili i ostali engleski velikani.

- Tako sam uzbuđen i jedva čekam da izađem na teren, da upoznam sve igrače i pokušam da osvojim trofeje s a Čelsijem koji igra na pozicijama u sredini terena.

Čukvumeka je četvrto Čelsijevo pojačanje u tekućem prelaznom roku.

Prošlog meseca osvojio je U-19 Evropsko prvenstvo s Engleskom, a fudbalskim fanovima u Srbiji ostaće upamće kao jedan od strelaca u ubedljivoj pobedi mladih lavova protiv "orlića" od 4:0. 

Čukvumeka je postigao treći gol na toj utakmici, a upravo je taj ubedljiv poraz koštao naše momke plasmana u narednu rundu posle čega su, demoralisani, ostali i bez plasmana na Mundijalito.

Prvi meč u novoj sezoni Premijer lige plavci igraju u subotu sa Evertonom.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a