ODRŽAN SASTANAK U FK PARTIZAN: Trener Ilija Stolica nije uzdrman, rezovi nisu rešenje na početku sezone

M. BLAŽIĆ

25. 07. 2022. u 22:10

RANO je za promene, nije kasno za titulu. Ovakav, jednoglasan, stav zauzelo je rukovodstvo Partizana posle sastanka u Humskoj, na kojem je jedina tema bio bled start ekipe u Mocart Bet Superligi, gde je večiti rival već posle tri kola pobegao četiri boda.

ОДРЖАН САСТАНАК У ФК ПАРТИЗАН: Тренер Илија Столица није уздрман, резови нису решење на почетку сезоне

FOTO: M. Vukadinović

Pritisak sa tribina i brojni negativni komentari od subote uveče nisu uticali na razmišljanje čelnika crno-belih, pa tako šef stručnog štaba Ilija Stolica nastavlja sa radom, uz zaključak da je krajnje neozbiljno i verovatno neučinkovito menjati trenera posle samo tri odigrana kola.

Uzdrmanost ekipe koja je posebno u duelu sa TSC pokazala potpunu apatičnost, mišljenja su u Humskoj, ne predstavlja krivicu trenera i uz opštu mobilizaciju svih struktura u narednim danima ne bi trebalo da se ponovi na gostovanju u Novom Pazaru. Tri boda iz tog meča će imati veću težinu od pukog dopisivanja na tabeli, s obzirom na to da crno-bele šest dana kasnije očekuje prvi meč na evropskoj sceni, na gostovanju danskom Midtjilandu ili AEK iz Larnake.

Detalj sa utakmica Paritzan - TSC/FOTO: M. Vukadinović

Vremena u ligi gde je svaki kiks ravan katastrofi nema, samim tim svaki izgubljeni bod donosi neverovatnu buru emocija na svim nivoima. I pored toga u Partizanu su ostali čvrsti u stavu da se drže maksimalnog poverenja, kako onog iskazanom treneru Stolici, tako i celom sportskom sektoru na čelu sa Ivicom Ilievim. Prethodnih dana je ulje na vatru dodatno dolila informacija da je Ilija Stolica od čelnika zatražio smenu Ilieva, što je generalni direktor Miloš Vazura oštro demantovao.

- Budalaština. Niko ništa nije zahtevao, niti postoji bilo kakav povod za priču o nekakvom sukobu trenera i sportskog direktora. To nije istina - podvukao je Vazura.

Pet godina bez titule je definitivno nešto što je prag tolerancije kod navijača Partizana spustilo na minimum. Strpljenje je poput vremena koje traži Ilija Stolica, nešto što egzistira samo u teoriji, ali ne i u praksi. Ipak, primer košarkaške sekcije čiji je post mnogo duži, a podrška ne opada sa vremenom, već konstantno raste, nesumnjivo bi značio i fudbalerima Partizana.

Pazar, Evropa, pa Napredak

ZGUSNUT red vožnje u narednih desetak dana je nešto što Stolici i njegovoj ekipi definitivno ne ide naruku. Već u petak sledi gostovanje u Novom Pazaru, a šest dana kasnije gostovanje u okviru trećeg kola kvalifikacija Lige Evrope, na Kipru ili u Danskoj. Odmah zatim tokom vikenda u Humsku stiže Napredak, a u četvrtak 11. avgusta je na programu revanš u Beogradu na međunarodnoj sceni.



BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!