"MITRALJEZ" NA "BENCA": Duel Barse i Reala gledaće se kroz okršaj Levandovskog i Benzeme

Đ. S.

19. 07. 2022. u 21:28

NEKADA Mesi protiv Ronalda, u narednoj sezoni - Levandovski protiv Benzeme. Ponovo će se "Klasiko", sudar Barselone i Reala, gledati kroz prizmu obračuna dva vanserijska igrača.

МИТРАЉЕЗ НА БЕНЦА: Дуел Барсе и Реала гледаће се кроз окршај Левандовског и Бенземе

Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Dolazak Poljaka među Katalonce, dokaz je da je poziv Barselone i Reala onaj na koji se javljate odmah posle prvog zvona, bez obzira na to kakve su probleme u tom momentu imali španski velikani.

- Leva je kao mitraljez za golove. Dobili smo vrhunskog golgetera - ističe prvi čovek Barse Đoan Laporta. - Moramo da budemo zahvalni Robertu na svemu, prihvatio je našu ponudu, iako je bila znatno slabija od Čelsijeve i one iz PSŽ. Ujedno je naterao i Bajern da mu dozvoli da ode.

Zato sa razlogom ljubitelji fudbala zaokružuju 16. oktobar u kalendaru, kada će prvi put u novoj sezoni renovirana Barsa udariti na prvaka Evrope. Kada će Benzema i Levandovski, nadaju se svi, pokazati svu raskoš umeća koju su demonstrirali proteklih godina.

Karim Benzema/FOTO: EPA

Popularni "Benc", kako su nazvali Karima po uzoru na čuvenu nemačku marku automobila, u prošloj sezoni rešetao je kako je stigao (44 gola, 15 asistencija). Vodio je "kralja" do titule u Španiji i LŠ. Izmišljao je pogotke poput mađioničara kada god bi se Real našao u škripcu i prvi je u redu da ponese "Zlatnu loptu". Nije ni Leva oskudevao sa brojkama u statističkim kolonama. Okruglo 50 golova u svim takmičenjima za Bajern, izbrisali su misao da se sa 34 godine odlazi na neku egzotičnu destinaciju i karijera kraju privodi. Nije ni greška reći da su u 2021/2022. bili dvojica najboljih na svetu.

I kao pre neku godinu kada su Mesi i Ronaldo kupili veću slavu od samog meča Reala i Barselone, tako će i u narednoj sezoni fitilj "Klasika" da se zapali kada se oči u oči nađu strelci 1.262 gola (zajedno) u sjajnim karijerama.

Robert - Karim 6:5

IGRALI su u Ligi šampiona Benzema protiv Levandovskog više puta. I dok je Poljak bio u Borusiji, kao i u Bajernu. Zasada, u međusobnom golgeterskom okršaju, vodi osam meseci mlađi Levandovski pošto je šest puta bio strelac protiv Reala dok je Benzema bio na terenu. Sa druge strane, Francuz je pogađao mreže Dortmunda i Bajerna pet puta u vremenima kada je naspram sebe imao Levu.

BONUS VIDEO: Radonjić zapevao, oduševio saigrače

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)