DŽON TERI TVRDI: Legendarni fudbaler zna ko će biti najbolji štoper u istoriji fudbala

Novosti online

11. 07. 2022. u 13:17

TEŠKO da ima pozvanije osobe od Džona Terija da diskutuje ko je naslednik titule najboljeg defanzivca sveta, koja je nezvanično godinama bila u posedu legendarnog štopera Gordog Albiona.

ЏОН ТЕРИ ТВРДИ: Легендарни фудбалер зна ко ће бити најбољи штопер у историји фудбала

Tanjug/AP

Bivši fudbaler Čelsija i reprezentacije Engleske izjavio je danas da defanzivac Liverpula Virdžil van Dajk ima predispozicije da bude najbolji planetarni centralni bek, i to ne u ovom trenutku, već u istoriji ovog sporta.

Holanđanina nekoliko sezona unazad mnogi svrstavaju u sam vrh na toj poziciji, a Teri veruje da je konstantnost kvaliteta igara ključna u toj debati.

- Da, verujem da Van Dajk može da bude najbolji štoper u istoriji. Da bi vas smatrali najboljim, ključna stvar je dugovečnost. On je izvanredan u poslednje tri-četiri godine. Ali, da biste bili najbolji, morate biti na vrhunskom nivou 10-15 godina - rekao je Teri, a preneo "Liverpul eho".

FOTO: AP/Tanjug

Kultna ličnost "Stamofrd bridža" nastupala je 20 godina za Čelsi. Za londonski klub odigrao je 492 prvenstvene utakmice, a malo ko zna da je ponikao u čuvenoj fudbalskoj akademiji Vest Hem junajteda.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)