TENIS OVO NE PAMTI! Krah jednog od najvećih u istoriji: Rodžer Federer pred "ambisom" karijere

Novosti online

11. 07. 2022. u 12:39

JUTROS je teniska organizacija ATP objavila najnoviju listu, a na njoj, verovali ili ne, nema "ikone belog sporta" Rodžera Federera, što je prvi put još od davne 1997. godine, kada je imao samo 16 godina.

ТЕНИС ОВО НЕ ПАМТИ! Крах једног од највећих у историји: Роџер Федерер пред амбисом каријере

Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Legendarni Švajcarac je do danas bio teniser sa najdužim "stažom" na ATP listi, na kojoj je proveo 25 godina, ali je danas prvi put u karijeri ostao bez plasmana.

Švajcarac već godinu dana ne igra tenis zbog teške povrede kolena sa kojom kontinuirano kuburi, a pravo je pitanje kada će se i hoće li se uopšte vraćati na teniske terene.

Poslednji turnir koji je Federer odigrao bio je prošlogodišnji Vimbldon na kom je eliminisan u četvrtfinalu od Poljaka Huberta Hurkača.

Ove godine nedostajao je britanskoj publici, koja se tradicionalno godinama sa posebnim oduševljenjem divila njegovim bravurama.

FOTO: EPA

Kako je izgubio 600 bodova posle obračuna nakon juče završenog Vimbldona, Federer je izbrisan sa ATP liste, a svet sa nevericom komentariše ovu pomalo bizarnu situaciju.

Jedan od najvećih u istoriji ove igre našao se pred teniskim ambisom, a prethodno je istakao da bi voleo da barem još jednom zaigra sa Novakom i pozvao ga da učestvuje na Lejver kupu gde se očekuje povratak velikog Federera.

Ništa manje bizarna situacija od ove nije ni ona u kojoj se našao Novak Đoković, a pozicija na kojoj se srpski as nalazi nakon osvojenog grend slem trofeja u Britaniji tek je izazvala lavinu komentara i čuđenje na licima ljubitelja "belog sporta".

Švajcarac, koji je u karijeri osvojio 20 grend slem trofeja, 8. avgusta će napuniti 41. godinu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)