SARADNJA NA SVIM NIVOIMA: Crvena zvezda i Zenit produžili ugovor o poslovnoj kooperaciji

Novosti online

03. 07. 2022. u 16:07

DUGOGODIŠNjE prijateljstvo fudbalskih klubova Crvena zvezda i Zenit nastaviće se i u budućnosti.

САРАДЊА НА СВИМ НИВОИМА: Црвена звезда и Зенит продужили уговор о пословној кооперацији

FOTO: FK Crvena zvezda

Generalni direktori srpskog i ruskog prvaka, Zvezdan Terzić i Aleksandar Medvedev, stavili su ove nedelje u Sočiju paraf na novi, dvogodišnji ugovor kojim će biti produbljena poslovnoa kooperacija dva tima čiji je zajednički imenitelj kompanija "Gazprom".

- Veoma smo zadovoljni zbog činjenice da ćemo i na ovaj način produbiti i formalizovati saradnju koju imamo sa Zenitom. Zenit je veliko evropsko ime, a to je i Crvena zveza, i u tom smislu ova saradnja može dodatno da ojača pozicije, da osnaži oba kluba i doprinese da zajedno napredujemo u svim segmentima, a na veliko zadovoljstvo naših navijača. Verujem da je ovo tek jedan korak u daljem razvijanju saradnje i produbljivanju prijateljstva i da će rezultati biti vidljivi vrlo brzo - rekao je Terzić.

Oktrio je generalni direktor Zvezde i da će mečevi sa Zenitom biti učestaliji nego inače u narednom periodu.

- Planirano je da igramo dve utakmice godišnje, da jedna bude u Rusiji, a druga u Beogradu. Izabrali su Soči, jer su na svom stadionu imali zakazan koncert rok grupe još od ranije, ali sledeću utakmicu sigurno igramo u Beogradu. Takođe, tokom večere smo razgovarali oko organizacije turneje od novembra, kada će se završiti polusezona, usled Svetskog prvenstva u Kataru, tako da ćemo verovatno sa Zenitom organizovati neku turneju ili turnir sa još dve ekipe - podvukao je Terzić.

Ni Medvedev nije želeo da sakrije zadovoljstvo zbog novog čina saradnje klubova koji već duže vreme gaje bliske odnose.

- Danas je potpisan produžetak ugovora sa Crvenom zvezdom i on će obuhvatati saradnju na svim nivoima kluba, od omladinskih selekcija, do seniorskog tima, saradnje među stručnim kadrom, organizovanje turnira, zajedničke posete, ali i prijateljske utakmice kada kalenadr to dozvoli. Verujem da će se uz odgovarajući trud uvek naći termin da igramo prijateljske utakmice. Volim Beograd, mnogo puta sam bio tamo, bilo bi lepo da igramo pred Zvezdinim navijačima koji su poznati i priznati, ne samo u Evropi, već i širom sveta. Takođe, ugovor je i pokazatelj prijateljstva između srpskog i ruskog naroda - poručio je Medvedev.

Podsetimo, Crvena zvezda i Zenit danas od 19 sati u Sočiju igraju prijateljski meč. Biće to generalna proba za crveno-bele pred start Superlige Srbije narednog vikenda.

Šampion naše zemlje u prvom kolu nove sezone dočekuje niški Radničku u nedelju, 10. jula od 20 sati.

BONUS VIDEO: Igrači Crvene zvezde otputovali na pripreme u Sloveniju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu