RIKARDO GOMEŠ: PONUDE ME NE DOTIČU! Golgeter Partizana maksimalno fokusiran na predstojeće izazove u crno-belom dresu

M. BLAŽIĆ

20. 06. 2022. u 18:00

HIRURŠKA preciznost i istančani golgeterski njuh lansirali su Rikarda Gomeša (30) u prethodnoj sezoni u anale Partizana, pošto je sa 38 preciznih hitaca u tri takmičenja oborio klupski rekord star 23 godine, koji je držao Mateja Kežman sa 35 golova u svim takmičenjima.

РИКАРДО ГОМЕШ: ПОНУДЕ МЕ НЕ ДОТИЧУ! Голгетер Партизана максимално фокусиран на предстојеће изазове у црно-белом дресу

FOTO: FK Partizan

Od izveštača "Novosti"

Pristalice crno-belih ovih dana kombinuju i razmišljaju o pojačanjima za novu sezonu, ali je nesumnjivo svima podjednako važno da internacionalac sa Zelenortskih Ostrva bude važan šraf u Stoličinim planovima.

Dobro raspoložen i sa prepoznatljivim osmehom na pripremama u Sloveniji, Rikardo u razgovoru za "Novosti" tvrdi da u ovom trenutku uopšte ne razmišlja o varijantama koje nisu vezane za klub iz Humske.

- Mogu da vam se zakunem, zadovoljstvo mi je što sam ovde, što sam deo Partizana. Ovaj klub je moja kuća - ne ostavlja dilemu tamnoputi napadač.

Prelazni rok je, kako u Humskoj često znaju da naglase, "živa stvar". Ipak, kada je pozicija golgeterske "produkcije" u pitanju, prilično je izvesno da ovog leta neće biti izmena.

- Normalno je da ponude stižu, jer sam imao dobru sezonu. Ipak, fokusiran sam na Partizan. Imamo samo 20 dana do početka nove sezone i zanima me samo kako ću dobro da se pripremim za novo takmičenje. Nema vremena za druge stvari. Ako se nešto kasnije dogodi - desiće se.

Prethodna sezona je još sveža u sećanjima, otud i priča o novim izazovima ne može da krene bez osvrta na staru.

- Ne mogu da objasnim šta se dogodilo, jer nije normalno da osvojite 98 bodova u sezoni a da ne osvojite titulu. Ne mogu da kažem: zaslužili smo, jer naprosto nismo osvojili. Po mom mišljenju, onaj ko je zaslužio, i osvojio ju je. Teško je prihvatiti posle duge sezone i svega što se dogodilo da nismo na kraju prvi prošli kroz cilj, ali i to je fudbal.

U analizi prolećnog neuspeha Rikardo polazi od svog "dvorišta".

- Nešto se promenilo u drugom delu sezone. U prvom delu smo, čini mi se, bili više povezani međusobno, dok smo u drugom delu pomalo izgubili i tu povezanost i moć i međusobnu "hemiju" generalno. To je bila naša prednost, bili smo složni od prvog dana, rešeni da zajedno istrajemo do kraja, ali se nešto promenilo u nastavku. Da me sada pitate šta se promenilo, ne znam da vam odgovorim precizno.

Petogodišnji post na planu osvajanja šampionskog pehara je zaista dug, za navijače sigurno i predug.

- Ne želim da obećavam ništa unapred, ali verujem da će Partizan biti još konkurentniji. Mogu samo da vam obećam veliku borbu celog tima. Pet godina bez titule je dug period, ali je Partizan takav klub da će učiniti sve preko mogućnosti da se to promeni. Verujem da ćemo oformiti dobar tim, uz pojačanja i momke koji se vraćaju iz reprezentacija, i da ćemo promeniti sliku iz prošlosti.

Ukoliko i ostatak tima bude odrađivao svoj deo posla kao Rikardo, za Partizan će trofeji biti dostižniji.

- Veoma sam srećan zbog golova i te statistike, neću da budem lažno skroman. Meni je donelo mnogo toga, ali timu očito nije bilo dovoljno i to mi smeta. Nikada nisam sebi "stavljao brojke u glavu". Svaki trening, svaki meč radim naporno i pokušavam da postižem što više golova. To je ono što mi je Bog dao kao dar, i taj dar prihvatam tako da sam zahvalan, ali ne insistiram na brojevima.

Rekordnih 38 golova je nešto što će teško u skorijoj budućnosti biti dostignuto.

- Biću iskren, još uvek nemam taj osećaj da sam uradio nešto veliko, kako zbog svega što sam naveo na timskom planu, tako i zbog kratkog odmora koji smo imali. Praktično smo se okupili posle tri sedmice i nemam osećaj da smo stajali sa fudbalom. Možda jednog dana kada odem odavde, imaću osećaj da sam učinio nešto dobro i za Partizan i sebe lično. Naravno, ponosan sam na brojke, oborio sam taj rekord zahvaljujući saigračima, treneru Aleksandru Stanojeviću - zaključio je ubojiti špic crno-belih. 

DERBIJI JOŠ "ŽULjAJU"


JEDINI tim kojem Rikardo prošle sezone nije zatresao mrežu u Srbiji je upravo najveći rival.

- U drugom mandatu nisam pogodio u večitom derbiju sa Zvezdom i to sam negde "zapisao u glavi". Znam da navijačima taj meč mnogo znači, kao i nama, pa je i osećaj kada pobedite ili postignete gol veoma lep. Pokušaću da dam sve od sebe da to ispravim naredne sezone - poručio je Gomeš.

BONUS VIDEO - Pogledajte listu najboljih strelaca u istoriji mundijala

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju