"NISAM KIVAN NA ZVEZDU": Cibona pred gašenjem, Hrvati se setili situacije iz 2014. godine

Novosti online

20. 06. 2022. u 15:57

SPORTSKU javnost u susednoj nam Hrvatskoj ovih dana potresaju dešavanja oko košarkaškog velikana Cibone, čiji loši poslovni potezi u poslednjih 20 godina su konačno stigli na naplatu, pa "vukovima" preti bankrot, stečaj, a vrlo verovatno i gašenje.

НИСАМ КИВАН НА ЗВЕЗДУ: Цибона пред гашењем, Хрвати се сетили ситуације из 2014. године

Foto: ABA LIGA

Klubu iz Zagreba u utorak ističe 60 dana blokade računa i svako kome se duguje novac moći će da pokrene stečajni postupak, piše "Indeks".

Nakon proslavljenog hrvatskog trenera i igrača Aleksandra Ace Petrovića koji je govorio o načinu spasavanja Cibone, sada se u priču uključio i Saša Pavličić Bekić, nekadašnji disciplinski sudija ABA lige.

- Prvo moramo da završimo akciju. Naravno da razmišljamo kako dalje. Moramo da razgovaramo, tako se postižu rezultati. Cilj svih je da Cibona funkcioniše. Prošle godine je Cibona imala pet članova skupštine. Nadzornog odbora nije bilo. Kome je skupština odgovarala? Grad je davao novac, a nikome nisu odgovarali - rekao je Pavličić i dodao:

- Predali smo im celu strukturu. Sve su pokušavali da naprave i nisu uspeli. Prošle godine smo imali inicijativu, pokušali smo da uđemo u klub, ali nije bilo razumevanja. 2011. svi prostori oko Cibone, njih pedesetak, a to puno vredi, Cibona je dala Gradu da bi se vratio kredit. Grad je platio kredit i uzeo dvoranu. Tu počinje priča. Mi nemamo imovine. Ne znamo što su zatekli po dolasku u klub. Znam šta je bilo od 2011. do 2014.

Potom se prisetio 2014. godine kada su "vukovi" osvojili ABA ligu, ali je u Evroligu otišla Crvena zvezda.

- Kasnije je Cibona napravila ono što niko nikad nije. Osvojila je ABA ligu, a onda samoinicijativno Crvenoj zvezda predala da uđe u Evroligu. Zamislite da to naprave Real i Barselona. Tad je počeo uspon Crvene zvezde, a ja na njih nisam kivan. Iskoristili su što su mogli. Cibona je prepustila novac Crvenoj zvezdi. Zašto se to napravilo, ne znam - istakao je Pavličić Bekić.

Cibona je tada u polufinalu pobedila Zvezdu, a u meču za trofej je bila bolja od Cedevite koja je prethodno savladala Partizan.

- Nakon detaljnih analiza postojeće situacije i razmatranja svih mogućih opcija, rukovodstvo Košarkaškog kluba Cibona moralo je doneti odluku o nenastupanju u Evroligi sledeće sezone. Nažalost, realnost je takva da klub nije u mogućnosti da zadovolji sve zadate kriterijume potrebne za učešće u ovom takmičenju, te je primoran da odustane - navedeno je tada u saopštenju kluba.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)