"PRVO POLUVREME TREBA DA UĐE U UDŽBENIKE!" Stojković: Možda je 2:2 realan rezultat, ali mogli smo do pobede

Novosti online

12. 06. 2022. u 23:16

SELEKTOR Srbije Dragan Stojković bio je prezadovoljan igrom protiv Slovenije u prvom poluvremenu. Ipak, pad koncentracije na startu drugog dela koštao je "orlove" trijumfa.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ ТРЕБА ДА УЂЕ У УЏБЕНИКЕ! Стојковић: Можда је 2:2 реалан резултат, али могли смо до победе

Foto: Tanjug

Srbija je u Ljubljani odigrala 2:2, a strateg naše reprezentacije nije video nijednu manu u igri, osim tih pet minuta.

- Odigrali smo prvi deo utakmice savršeno. Nisam video manu i grešku. Potpuna dominacija, stil igre koji Srbija teži da igra. To je ono što moramo da nastavimo. Desilo se to u nastavku, pad koncentracije od pet minuta i to nas je koštalo - rekao je Stojković.

Slovenci su igrali dosta agresivno, napravili su veliki broj faulova.

- Ovo je takmičarska utakmica, nije u domenu prijateljske. Njima je stalo da dokažu da nisu baš tako loši. Sigurno da je prvi gol, a potom i drugi bio šok za nas i elan za njih. Oni su trčali i izgarali. Nemam šta da zamerim igračima kako su izdržali četiri utakmice u 11 dana. Mislim da je rezultat 2:2 možda realan, ali smo mogli i do pobede. Ostale su dve utakmice, šest bodova. Moramo na pobedu i u jednoj i u drugoj.

Posebno se osvrnuo na igru iz prvog poluvremena za koju kaže da je bila za udžbenike. Nije želeo da govori da li je Srbija napredovala kroz ova četiri meča.

- Ako gledate prvih 45 minuta to je nešto što treba da uđe u udžbenike. Kako jedan tim u sistemu može da dominira, da se protivnik ne vidi na terenu. Glupo je porediti i praviti komparaciju ove četiri utakmice. Ko god da je igrao dao je maksimum. Moramo nastaviti da igramo lep fudbal - zaključio je Stojković.

"Orlovima" su do kraja ostala još dva meča, protiv Norveške u gostima i Švedske kod kuće. Ti mečevi su u septembru.

BONUS VIDEO: Razočaravajuće prazne tribine na premijeri Srbije u ligi nacija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere