OPSTALA PETORICA: Čak 11 klubova u Superligi promenilo trenere od kraja prošle sezone

Đorđe Samoilović

11. 06. 2022. u 22:26

ZAVESA na sezonu 2021/2022. u srpskom fudbalu spuštena je plej-aut baražom, u kojima su status superligaša zadržali Novi Pazar i Radnički iz Kragujevca. Od tog 29. maja, pa do danas, prošlo je 14 dana, a čak 11 trenera promenilo je radna mesta na kojima su okončali krešendo minulog takmičarskog ciklusa, dok su na popularnoj "vrtešci" ostala samo petorica "preživelih".

ОПСТАЛА ПЕТОРИЦА: Чак 11 клубова у Суперлиги променило тренере од краја прошле сезоне

FOTO: M. Vukadinović

Imena onih koji su opstali su Dejan Stanković (C. zvezda), Žarko Lazetić (TSC), Dragiša Žunić (Mladost Lučani), Slavko Petrović (Spartak), dok je povratnik u elitni rang Javor takođe zadržao Igora Bondžulića, čoveka koji ih je sproveo kroz prvoligaške izazove i vratio u Superligu.

To nije bio slučaj i u Mladosti iz Novog Sada, koja je nakon izborene promocije saopštila da Ljubomir Ristovski neće sedeti na klupi njihovog tima, koji će imati premijeru u eliti, a zamenu su Vojvođani pronašli u Branku Žigiću.

Neočekivane poteze povukli su i Radoslav Batak, koji je vratio Radnički iz Niša na evropsku scenu, pa zatim napustio ekipu po okončanju sezone, kao i Aleksandar Linta, koji je dan pred prozivku otišao iz Voždovca i prešao u Radnik iz Surdulice. A tu je zamenio Dušana Đorđevića, čiji su talenat i posvećenost prepoznali u Napretku. Tomislav Sivić je napustio Novi Pazar i otišao put Niša, a umesto njega na klupu kraj Jošanice je seo Vladimir Gaćinović.

PROMENA Dušan Đorđević (Napredak)/FOTO: FK Napredak

Sa novim kormilarom na palubi, u superligašku avanturu zaploviće i najveći konkurenti Zvezde i Partizana - Vojvodina i Čukarički. Prvi potez nove uprave Novosađana bilo je imenovanje Milana Rastavca za šefa stručnog štaba, dok je "brđane" preuzeo Dušan Kerkez.

Još jedan kuriozitet je i povratak Dejana Đurđevića, popularnog Švabe na klupu Kolubare, samo dva meseca posle inicijalnog rastanka. Pale su tad i neke malo teže reči, ali je izgleda sve brzo zaboravljeno. Tu je i slučaj Partizana koji je nakon rastanka sa Aleksandrom Stanojevićem tragao za rešenjem i pronašao ga u Iliji Stolici, pa je tako za sada samo Radnički iz Kragujevca bez trenera.

U istom klubu

Dejan Stanković (C. zvezda)

Žarko Lazetić (TSC)
Dragiša Žunić (Mladost L.)
Slavko Petrović (Spartak)
Igor Bondžulić (Javor)

Promene od kraja sezone

PARTIZAN Aleksandar Stanojević - Ilija Stolica

RADNIČKI N. Radoslav Batak - Tomislav Sivić
VOJVODINA Dragan Radojičić - Milan Rastavac
ČUKARIČKI Milan Lešnjak - Dušan Kerkez
NOVI PAZAR Tomislav Sivić - Vladimir Gaćinović
NAPREDAK Zoran Milinković - Dušan Đorđević
VOŽDOVAC Aleksandar Linta - Nebojša Jandrić
RADNIK Dušan Đorđević - Aleksandar Linta
KOLUBARA Veroljub Dukanac - Dejan Đurđević
RADNIČKI KG Nenad Lalatović - nije imenovan
MLADOST NS - Ljubomir Ristovski - Branko Žigić

Početak 9. jula

NEĆE srpski fudbalski superligaši imati mnogo vremena za eksperimente i uigravanje. Nova sezona, 2022/2023, počinje za manje od mesec dana, 9. jula, kada je na programu prvo kolo.

BONUS VIDEO: Proslava titule Lige šampiona na trgu u Madridu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!