LICITACIJE OKO MBAPEA: Jeste-nije u Madridu

G. ČVOROVIĆ

17. 05. 2022. u 14:05

BOJA dresa koju će u sledećoj sezoni nositi supertalentovani francuski fudbaler Kilijan Mbape i dalje je nepoznata. Dok jedni najavljuju ne samo da će potpisati za Real, već znaju i datum, pa tvrde da će se to dogoditi već za nekoliko dana, pre 28. maja, drugi još daju šanse Pari Sen Žermenu da ga zadrži, dok se, u sve, sada izdaleka umešao i Liverpul! Ipak, kako stvari stoje, Mbape je "jednom i po nogom" već u Madridu.

ЛИЦИТАЦИЈЕ ОКО МБАПЕА: Јесте-није у Мадриду

FOTO: AP/Tanjug

(Od stalnog dopisnika: PARIZ)

Na dodeli priznanja za najboljeg igrača Prve francuske lige u nedelju napadač "svetaca" je poručio da je njegova odluka već, praktično, doneta. Najavio je i da će je saopštiti "veoma brzo", i pre okupljanja francuske reprezentacije.

Španski "Atletik" prenosi da su se kraljevski klub i momak iz Bondija već sve dogovorili, do najsitnijih detalja. U javnost je tako procureo podatak da će, između ostalog, dobijati 60 odsto od audiovizuelnih prava. Suma celog transfera, ipak, nije saopštena, mada se iza kulisa barata s astronomskim ciframa. Nagoveštava da bi Mbape mogao sa Madriđanima da sklopi sporazum na šest godina, sa čistom platom od 25 do čak 60 miliona evra godišnje, uz koverat deblji od 100 miliona prilikom stavljanja potpisa. Detalj, takođe, koji nije zanemarivanje: britanski mediji naglašavaju da taj potpis još nije stavljen.

Pari Sen Žermen ulaže poslednje napore da zadrži deo ubojitog trija "MNM". Ukoliko im to ipak ne pođe za rukom, kao opcije da bar malo utaže tugu zbog odlaska Mbapea stoje im mogući trasferi Pogbe iz Juventusa (ponuđena plata 12 miliona godišnje), Čuamenija iz Monaka (vrednost 80 miliona), Nunjeza iz Benfike (procenjen na 60 miliona) i Entonija iz Ajaksa (cena na tržištu 55 miliona). Ipak, u Parizu bi rado pristali da izbegnu "utešnu" trgovinu.

I dok španska "Marka" piše da je Mbape već prošao lekarski pregled prošle sedmice dok je boravio u Madridu, francuski "L'Ekip" ističe da i dalje ništa nije odlučeno.

A da sve još više dobije na zamešateljstvu, javio se trener Liverpula Jirgen Klop uz poruku da je zainteresovan za Mbapea, doduše uz zaključak da ipak nemaju te mogućnosti da se uključe u trku za takvog igrača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba