"ODMAH ĆEMO POSLATI AVION PO DZJUBU": Bivši saigrač Zvezdine transfer mete želi da zaigra ponovo sa njim, ovoga puta u crveno-belom dresu

Novosti online

08. 05. 2022. u 18:26

VEĆ neko vreme domaći mediji bruje o potencijalnom dolasku ruskog napadača Artjoma Dzjube u redove Crvene zvezde. Igrač Zenita, koji ima 33 godine, je svestan da ruski timovi neko vreme neće moći da igraju međunarodna takmičenja, a takođe, njemu ističe ugovor za dva meseca. Zanimljiv komentar na eventualno angažovanje ruskog centarfora imao je Milan Rodić.

ОДМАХ ЋЕМО ПОСЛАТИ АВИОН ПО ДЗЈУБУ: Бивши саиграч Звездине трансфер мете жели да заигра поново са њим, овога пута у црвено-белом дресу

FOTO: EPA

Levi bek beogradskih crveno-belih je imao priliku da upozna potencijalnog saigrača u periodu kada je i sam nosio dres Zenita. U razgovoru za ruske medije, Rodić je izjavio:

- Ako želi da dođe bilo bi mi veoma drago. Odmah ćemo poslati avion po njega u Sankt Peterburg! Ozbiljno, Artjom je veoma dobar fudbaler i osoba. Lično mi je u lepom sećanju, mislim da može dosta da nam pomogne u prvenstvu i Ligi šampiona - rekao je zvezdin igrač za ruski "Meč", a prenosi "Srbija danas".

FOTO: M. Vukadinović

Fudbaler crveno-belih ističe da i dalje prati mečeve ruske Premijer lige, i da Dzjuba u poznim igračkim godinama igra na visokom nivou.

- Nisam prestao da pratim Zenit iako sam otišao iz kluba. Kada mogu, gledam utakmice i naravno, vidim kako Dzjuba igra. Šta reći, dobar je igrač. Stalno postiže golove i igra za tim. Ukrstili smo se u Zenitu, a potom i kao rivali u prvenstvu. Svima kažem da je on najbolji ruski napadač, ističe Rodić, koji je pored Zenita nastupao i za Volgu i Samaru.

Dzjuba je Zenitovom osvajanju četvrte uzastopne titule doprineo sa 11 golova i sedam asistencija, a ukupno je ove sezone u 37 mečeva dao 13 i namestio 10 golova. 

Iskusni golgeter je tokom bogate karijere branio boje isključivo ruskih timova. Ponikao je u Spartaku, igrao na pozajmicama u Tomu i Rostovu, da bi 2015. godine prešao u Zenit iz Sankt Peterburga, čiji je i dalje član.

Za reprezentaciju Rusije odigrao je 55 mečeva i postigao 30 golova, ima za sobom dva evropska i jedno Svetsko prvenstvo i bio je kapiten reprezentacije, pre nego što je prošle godine objavio da više neće igrati za nacionalni tim.

Dzjubin ugovor ističe na kraju sezone, a ukoliko Zvezda postigne dogovor sa njim, bio bi ogromno pojačanje u pohodu na novu evropsku jesen.

BONUS VIDEO: Ovako je Zvezda povela protiv Vojvodine

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)