INTER PREOKRETOM ODRŽAO SNOVE O TITULI: Gubio sa 0:2 a onda ubedljivo pobedio (VIDEO)

Novosti online

06. 05. 2022. u 21:03

Fudbaleri Intera savladali ekipu Empolija na domaćem terenu rezultatom 4:2 u prvenstvenom duelu, veoma važnom za za ishod šampionske titule. Da je meč završen u korist gostiju, Milan bi bio na korak od trona, a ovako se ta borba nastavlja.

ИНТЕР ПРЕОКРЕТОМ ОДРЖАO СНОВЕ О ТИТУЛИ: Губио са 0:2 а онда убедљиво победио (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Uvertira je protekla u znaku gostiju iz Toskane. Najbolji strelac Empolija Andrea Pinamonti je već u petom minutu utišao "Đuzepe Meacu", jer je njegova ekipa iskoristila presing rivala, nadmudrila domaćine i brzom akcijom došla do vođstva. Talentovani albanski vezista Kristijan Asilani  u 26. minutu duplirao je prednost i uneo dodatnu dozu skepticizma "nerazurima".

Ispostaviće se bila su to jedina dva šuta u okvir gola tima iz Milana.

Inter je u nastavku pokazao svoj šampionski gen. Izabranici Simonea Inzagija konsolidovali su svoje redove u daljem toku utakmice i preuzeli potpunu kontrolu, o čemu svedoči i podatak da su imali čak 35 šuteva na protivnički gol naspram četiri Verone. 

Prvo je iskusni defanzivac gostiju Simone Romanjoli uneo nesigurnost u redove svog tima. Njegova loša procena tajminga uklizavanja bila je kardinalna greška koja je rezultirala autogolom, da bi kasnije Lautaro Martinez sa dva pogotka, oba iz polu-voleja, prvo u 45. minutu, a onda i u 64, srušio sve snove Verone o mogućem iznenađenju. Konačan rezultat postavio je Aleksis Sančez na asistenciju Edina Džeka u 94. minutu za erupciju oduševljenja na Meaci. 

Inter je ovom pobedom makar kratkoročno izbio na čelo Serije A, sa jednim bodom više od ljutog gradskog rivala Milana, koji će priliku da se vrati na vrh imati već za dva dana kada bude gostovao u Veroni.

Naredni meč "nerazuri" igraju protiv Kaljarija u gostima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Dok Italijani slave Božić Vlahović naporno trenira

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri