"PRIČE O DERBIJU ME NE DODIRUJU!" Dejan Stanković: Kad je u igri titula, nekad užitak mora da izostane

Novosti online

19. 04. 2022. u 22:10

CRVENA zvezda utakmicom protiv TSC-a nastavlja takmičenje u plej-ofu Superlige Srbije. Trener crveno-belih Dejan Stanković je svestan da je svaki meč težak.

ПРИЧЕ О ДЕРБИЈУ МЕ НЕ ДОДИРУЈУ! Дејан Станковић: Кад је у игри титула, некад ужитак мора да изостане

FOTO: FK Crvena zvezda

Aktuelni šampion Srbije je ove sezone odigrao tri meča protiv tima iz Bačke Topole i sva tri je pobedio, ali je klub iz Ljutice Bogdana primio tri gola od ovog rivala.

- Kada se igra plej-of, sve utakmice su teže, bolje i intenzivnije, tako će biti i sutra protiv TSC-a. Međutim, ne menjamo naš cilj i pravac, uprkos tome što smo svesni da nas čeka kvalitetna ekipa koja uvek igra fudbal, ko god da im je protivnik. Bićemo spremni da odgovorimo na njihovu agresivnost i posed, kao i na sve ono što pripreme. Idemo motivisani i spremni za meč u Bačku Topolu - rekao je Stanković.

Nedavno je Zvezde ubedljivo savladala TSC sa 4:0, ali nije baš to bilo tako lagano, bar ne dok nije isključen Ifet Đakovac.

- Dobro smo spremili tu utakmicu i mnogo toga nismo dozvolili. Dobili smo meč sa 4:0, tako da i rezultat dovoljno govori, ali siguran sam da će drugačije biti sutra. Očekujem jači otpor. Mnogo bitan trenutak i zaista nam je svaki navijač, dlan, glas važan kako bi nam dao vetar u leđa. Siguran sam da će oni ponovo biti za 10, ali je sad trenutak da se skupimo zajedno. Imamo šest utakmica do cilja, moramo da budemo dobri, a u "delije" ne sumnjam.

"Napadači mnogo rade za ekipu"

Napadači crveno-belih ne blistaju u poslednje vreme. Ohi dugo nije postigao gol, baš kao ni Milan Pavkov koji još nije zatresao mrežu rivala u aprilu.

- Imamo napadače koji mnogo rade za ekipu i to se možda nekad i ne vidi. Ohiju fali gol, ali to ne menja da li će početi utakmicu ili ne. Izvešću najboljih 11 igrača bez Rodića koji ima kartone, ali ćemo probati i njegov izostanak da nadomestimo na pravi način. Svi ostali su spremni.

Stanković se još jednom osvrnuo na poslednji večiti derbi (0:0).

- Kada je u igri titula, nekada užitak može i mora da izostane. Veliki ulog je bio u igri, i svi oni koji komentarišu moraju da budu svesni da smo u januaru bili na minus pet i da nam je to konstatno bilo u glavi. Sad smo na plus dva i ne vidim zbog čega bi padali sa moralom i ne verovali u sebe. Uradili smo ono najteže - prestigli večitog rivala. Sad da li je utisak na utakmici izostao, mene to ne dodiruje, kao ni igrače.

Dejan Stanković i Kristijano Pičini/FOTO: FK Crvena zvezda

Žrebom je odlučeno da Crvena zvezda u polufinalu Kupa Srbije 11. maja dočeka Novi Pazar. Strateg kluba sa "Marakane" je prokomentarisao protivnika.

- U prethodne dve runde, dobijali smo najteže moguće protivnike - Radnički i TSC. Prednost je što imamo domaćini teren i kao što rekoh, cilj nam je da do kraja sezone odigramo maksimalan broj utakmica. Imamo mogućnost da to uradimo i ukoliko u finalu bude derbi, prihvatićemo ga. Ipak, pre nego što dođemo do polufinala, treba da odradimo utakmice Superlige kako treba - zaključio je Stanković.

Utakmica u Bačkoj Topoli igra se u sredu od 16 sati.

 

BONUS VIDEO: VATRENI VEČITI DERBI: "Delije" i "grobari" koristili pirotehniku kao retko kad

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina