ENGLESKA SE KLANJA SRBINU: Aleksandar Mitrović je opet raspametio Ostrvo, maestralno uveo Fulam u Premijer ligu! (VIDEO)

D. N.

19. 04. 2022. u 21:50 >> 22:38

ALEKSANDAR Mitrović je još jednom oduševio Englesku.

ЕНГЛЕСКА СЕ КЛАЊА СРБИНУ: Александар Митровић је опет распаметио Острво, маестрално увео Фулам у Премијер лигу! (ВИДЕО)

FOTO: Printscreen/Streamable.com

Na utakmici u kome je sa Fulamom "jurio" pobedu protiv Prestona koja bi za njega i klub za koji nastupa značila plasman u englesku Premijer ligu, srpski as je zablistao - dao je dva gola u pobedi od 3:0 za povratak u elitu.

Nakon samo devet minuta igre, oduševio je publiku na "Krejven kotidžu" jer je dodavanje Brajana s levog krila iskoristio da pretrči direktnog čuvara, obiđe ga i iskosa s leve strane golom donese 1:0 Fulamu.

Nije prošlo dugo, domaći navijači su slavili i gol Karvalja, posle spretne reakcije u 34. minutu, a onda je Srbin opet stupio na scenu.

U sjajnoj akciji Fulama u 41. minutu, odigrao je Aleksandar Mitrović "dupli pas" sa Vilsonom, da bi potom primio loptu na rubu šesnaesterca i po drugi put na ovom meču matirao golmana Prestona, Iversena.

Mitrović je zamenjen u 77. minutu, a njegov tim je potom sačuvao stečenu prednost i plasirao se u Premijer ligu.

Reakcije Engleza na bravure srpskog golgetera

Imajući u vidu da je na svom 40. meču u Čempionšipu Aleksandar Mitrović već do poluvremena dogurao čak do 40 golova, reakcija engleskih ljubitelja fudbala, ali i tamošnjih novinara je bilo na pretek.

Naravno, sve su bile u vidu većih ili manjih hvalospeva.

- Mitrović ove sezone... Neverovatan. Mislim da će ovaj rekord dugo ostati na snazi, napisao je jedan navijač na Tviteru.

Bilo je i onih koji su golgetera Fulama hvalili i zbog nečega što nisu pogoci:

- Mitrović lovi vezne igrače rivala kako bi ih sprečio da ispucaju loptu. Čovek sa posebnom motivacijom ove večeri, zadivio je naš reprezentativac engleskog novinara, Pitera Ruclera.

Ruclerov kolega Tom Vorvil duhovito je opisao "neminovnost činjenice da Mitrović uvek bude strelac":

- Sunce izađe, Aleksandar Mitrović postigne gol, Sunce zađe, napisao je on.

Podsetimo, u drugom po snazi fudbalskom takmičenju u Engleskoj, prva dva tima na kraju sezone (kada se odigra 46 kola) direktno prelaze u Premijer ligu, a ekipe od 3. do 6. mesta idu u baraž.

 

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije