NAVIJAČI OLIMPIJAKOSA BOJKOTOVALI MEČ SA UKRAJINCIMA! Šahtjor stigao u Atinu, a na tribinama... (FOTO)

Novosti online

09. 04. 2022. u 22:19

RAT u Ukrajini je, svakako, među najvažnijim vestima na svetu u poslednjih mesec i po dana, a tamošnja dešavanja odražavaju se i na sport.

НАВИЈАЧИ ОЛИМПИЈАКОСА БОЈКОТОВАЛИ МЕЧ СА УКРАЈИНЦИМА! Шахтјор стигао у Атину, а на трибинама... (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Gotovo svi ruski sportisti, klubovi i reprezentacije ne mogu da igraju zbog suspenzija koje su im izrečene početkom februara, a pojedine ukrajinske ekipe su rešile da organizuju turneje, na kojima bi skretali pažnju na dešavanja u svojoj domovini.

Šahtjor, koji već godinama ne igra u svom "rodnom" Donjecku, jer je taj kraj Ukrajine proglasio nezavisnost i zbog toga se, od 2014, konstantno nalazio na udaru i vojnih akcija, ali i paravojnih, gostovao je u Atini kako bi u prijateljskom meču sa Olimpijakosom prikupio sredstva za izbeglice.

Međutim, na stadion je došlo samo pet hiljada gledalaca, jer je glavna navijačka grupa grčkog kluba, "Gejt 7", rešila da bojkotuje ovu utakmicu.

Dok su igrači Šahtjora izlazili na teren u majicama sa popisom ukrajinskih gradova u kojima se vode borbe, uz slogan "Zaustavite rat", mnogo manji broj ljudi od isprva očekivanog bio je na tribinama, za koje je ulaz bio 10 evra, a na kojima su bile postavljene i brojne igračke koje će biti poslate raseljenoj deci Ukrajine.

Najvatrniji navijači Olimpijakosa, međutim, nisu bili na stadionu, a to su i najavili saopštenjem uoči meča, u kome su istakli i sledeće:

- Ovaj rat je počeo 2014. i obeležen je zločinima na obe strane i mora da prestane. Naše vanvremenske veze sa drugim klubovima ne dozvoljavaju nam da zauzimamo jednu ili drugu stranu.

Utakmicu je, inače, dobio grčki klub i to rezultatom 1:0.


Bonus video: Navijanje škotskih navijača na Marakani
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju