HRVATI ŠIZE ZBOG SCENE U BEOGRADU: Videli ovo i nikako ne mogu da dođu sebi

Novosti online

09. 04. 2022. u 19:49

HRVATSKA javnost često sa pažnjom prati šta se dešava u Srbiji, a najnoviji događaj u našem glavnom gradu bio je dobar povod za to.

ХРВАТИ ШИЗЕ ЗБОГ СЦЕНЕ У БЕОГРАДУ: Видели ово и никако не могу да дођу себи

Foto: Tanjug/S.Radovanović

Naime, sinoć se Crvena zvezda oprostila od učešća u Evroligi velikom pobedom nad braniocem trona, Anadolu Efesom, a tom prilikom navijači beogradskog kluba su izrazili podršku Rusiji.

Upravo to ponašanje završilo je i na naslovnim stranama nekih od najvećih hrvatskih portala.

Primera radi, ovako je Indeks.hr izvestio hrvatsku javnost o onome što se dogodilo na utakmici između Crvene zvezde i aktuelnog šampiona Evrolige:

"Košarkaši Crvene zvezde su prošlog vikenda na evroligaškom gostovanju kod Žalgirisa  skrenuli na sebe veliku pažnju tako što nisu držali zastavu Ukrajine s porukom 'Zaustavite rat'.

Čelnici kluba taj potez objasnili su time što je poruka bila obojena u ukrajinske boje i samim tim za njih nije bila neutralna, a spomenuli su i da su ih litvanski navijači provocirali zastavom NATO-a koji je 1999. bombardovaao Srbiju. 

Detalj sa meča Žalgiris - Crvena  zvezda Foto: Printskrin

Zvezdini navijači, 'delije', na sinoćnjoj evroligaškoj utakmici protiv turskog Efesa su na domaćem parketu demonstrirali kako ipak ne teže neutralnosti povodom rata u Ukrajini. 


Naime, na transparentu koji su podigli tokom utakmice u kojoj je njihov klub pobedio asa 93:85 istakli su poruku:

'Politika je ku**a, ovde narod Ruse čuva'", obavestio je pomenuti hrvatski portal tamošnju javnost i tu vest istakao među glavne na svojoj stranici, na kojoj, inače, neretko ističe da je "Srbija jedna od retkih evropskih zemalja, a jedina u regionu, koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji".

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest