"LEPO JE IGRATI PRED KRCATIM STADIONOM": Stanković veruje u uspeh protiv Rendžersa

Novosti online

09. 03. 2022. u 20:58

FUDBALERI Crvene zvezde su spremni za okršaj sa Rendžersom u osmini finala Lige Evrope. U duelu u Glazgovu govorio je trener crveno-belih Dejan Stanković.

ЛЕПО ЈЕ ИГРАТИ ПРЕД КРЦАТИМ СТАДИОНОМ: Станковић верује у успех против Ренџерса

FOTO: FK Crvena zvezda

Strateg šampiona Srbije je istakao da je važno da ekipa obezbedi aktivan rezultat pred revanš u Beogradu.

- Uvek smo se bazirali na tome da pročitamo rivala, videli ste to i gurpnoj fazi. Ovo je velika premija za naš klub i naše navijače. Nećemo se sigurno braniti, niti imati strah. Kada god nam se ukaže šansa potrudićemo se da izađemo visoko. Nama igraju sva tri rezultata, jer smo mi naše ciljeve, što se tiče Evrope, ostvarili - rekao je Stanković.

Nije želeo da izdvaja pojednice iz redova "policajaca", a posebno je pohvalio kolegu Đovanija van Bronhorsta.

- Siguran sam da Đovani radi odličan posao sa ovom ekipom. Ponekad krije taktiku sa identičnim igračima. Igraju na različite načine, sa trojicom i četvoricom pozadi, nekada sa jednim, a nekada sa dvojicom u veznom redu. Nikada ne skautiramo imena – ako je neko brz trudimo se da mu skratimo prostor. Ako je jak, gledamo i da mi ulazimo na isti takav način u duele. Oni igraju timski, imaju odličnu tranziciju, što su pokazali protiv Borusije iz Dortmunda. Na takav način smo pripremali utakmicu. Đovani je napravio ekipu koja zna da se adaptira. Nastavio je tamo gde je stao Džerard. Vidi se da nije polaznik škotske škole. Uživaju u igri.

"Videćete kako izgleda igrati pred 60.000 navijača na našem stadionu"

"Ajbroks park" će biti krcat, što znači da Milana Borjana i drugove očekuje 50.000 navijača.

- Uvek je lepo igrati pred krcatim stadionom, posebno posle dve korona godine. Mi smo imali tu sreću ili nesreću da igramo protiv Milana, ali pred praznim stadionom. Radostan sam što će Rendžers imati vetar u leđa. Ali mi ćemo imati istu situaciju u Beogradu, videćete kako to izgleda kada na naš stadion dođe 60.000 ljudi. Dužni smo zbog njih da dođemo sa dobrim rezultatom u Beograd. Moja ekipa je do sada uvek znala da odgovori. Nikada nismo pokazivali strah.

Dejan Stanković/FOTO: FK Crvena zvezda

Pojedinim igračima Zvezde preti suspenzija. Među njima je i Aleksandar Katai. Ipak, Stanković uopšte ne razmišlja o tome.

- Nemamo prostora za kalkulacije, niti želimo sad time da se bavimo. Ovo je posebna utakmica. Privilegija je pisati istoriju sa ovakvim klubom kao što je Crvena zvezda. Na dobrom smo putu, moramo da dovedemo utakmicu na 50 odsto kako bismo prošli dalje. Po svim statistikama daje se prednost Rendžersu. Mi to prihvatamo, kao što su drugima davali prednost u grupi, a mi završili prvi. Mi smo ponosan narod, verujem u svaki aspekt koji radimo. Verujemo u uspeh.

Morao je da odgovori na pitanje, šta misli o Džejmsu Taverniju koji je glavna uzdanica Rendžersa?

- Vodićemo računa o njemu. Samo, gledaćemo da se pomuči u defanzivi - zaključio je Stanković.

Utakmica u prestonici Škotske igra se od 21 sat.

BONUS VIDEO: Dejan Stanković: Odmorili smo par igrača za Evropu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista