SRBIJI RASTU ŠANSE ZA EURO: UEFA razmatra radikalnu promenu

Novosti online

09. 03. 2022. u 18:14

NE prestaju inovacije u evropskom fudbalu, a UEFA razmatra da napravi još jednu radikalnu promenu.

СРБИЈИ РАСТУ ШАНСЕ ЗА ЕУРО: УЕФА разматра радикалну промену

Tanjug/AP

Nakon što je u pet vezanih izadanja 16 timova učestvovalo na EURU, taj broj je 2020. godine povećan na 24. Ni tada na žalost svih u Srbiji naše reprezentacije nije bilo na evropskoj smotri fudbala. Pobedili su nas Škoti u baražu.

Ipak, dobre vesti nastavljaju da dolaze. UEFA planira da od 2028. godine čak 32 selekcije uzmu učešće na završnom turniru, što će reći da će taj biti dupliran u odnosu na izdanje iz 2016. godine. I to samo u razmaku od 12 godina. Faktički, gotovo 2/3 članica evropske kuće fudbala će u tom slučaju zaigrati na Evropskom šampionatu.

Ovu informaciju preneli su novinari "Dejli Mejla", UEFA se ponovo vodila finansijama kada je predložila novo povećanje, smatrajući da će veći broj utakmica takođe privući i veću pažnju šire javnosti. Ruku na srce, ne možemo reći da bi na taj način i kvalitet fudbala porastao, ali bi to svakako bila šansa da i "manje" selekcije napreduju.

Domaćin prvenstva još nije određen, a to će kako sada stvari stoje biti Engleska, Škotska, Vels, Severna Irska i Republika Irska. Inicijalno se pominjalo da bi nadmetanje moglo da bude održano i u Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj i Grčkoj. Izgleda da se od te ideje na kraju odustalo.

Poslednji put Srbija je učestvovala na Evropskom prvenstvu 2000. godine, što će reći da je od tada propustila ukupno pet šampionata Starog kontinenta.

BONUS VIDEO: DEVOJČICE ŽELE DA IGRAJU FUDBAL: Tim menadžerka ženske fudbalske selekcije Bojana Veselinović

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKO KLINCI RASKIDAJU VEZE: Predsednik Napretka opleo po bivšem treneru