DA LI JE BIO PENAL ZA PARTIZAN? Oglasio se sudijski ekspert i razrešio dilemu

Novosti online

07. 03. 2022. u 08:35

MNOGO bure je u srpskom fudbalu podigla jučerašnja utakmica između Spartaka i Partizana.

ДА ЛИ ЈЕ БИО ПЕНАЛ ЗА ПАРТИЗАН? Огласио се судијски експерт и разрешио дилему

FOTO: N. I.

Meč u Subotici je rešen sa bele tačke u 84. minutu, kada je Bibras Natho bio precizan. A pet minuta pre toga Aleksa Đurasović je u kaznenom prostoru startovao na Nemanju Jovića.

Glavni sudija Lazar Lukić je bio blizu, ali je pokazao da se igra nastavi. Ipak, posle jednog minuta su ga zvali iz VAR sobe da pogleda snimak. Lukić je posle pregleda pokazao na belu tačku.

Nedugo posle utakmice oglasili su se iz Crvene zvezde oštrim saopštenjem. Vrlo brzo je stigao i odgovor iz Humske, a nastavilo se drugim saopštenjem iz Ljutice Bogdana... Nema kraja prepucavanjima večitih, a evo šta kaže bivši fudbalski sudija Raka Đurović o penalu u Subotici.

- Ima elemenata za kazneni udarac. Igrač Partizana je sklonio loptu u stranu, a fudbaler Spartaka je zakasnio – rekao je Đurović za MaxBet sport da je ipak jedanaesterac postojao. 

Tek posle jednog minuta su reagovali iz VAR sobe, a Lukić je spornu situaciju analizirao više od jednog minuta. To je ono što nervira Đurovića.

 

– VAR soba nije tu samo zbog dekoracije. Kada god se dogodilo nešto ovako kritično, onda VAR služi za manipulaciju i zloupotrebu. Sudija je prvi trebalo da vidi da je prekršaj za kazneni udarac jer je bio udaljen samo nekoliko metara. Posle toga je trebalo brže da reaguje.

Đurović ističe da mnogi beže od odgovornosti kad su u pitanju večiti rivali.

– Od odgovornosti su bežali glavni sudija i iz VAR sobe. Kada donose odluke koje se tiču Crvene zvezde i Partizana, sudije ne razmišljaju o svojoj odluci nego da li je to opasno po njega. U konkretnom slučaju se gleda samo noga. Ne treba ni drugi snimak, već se odmah presuđuje. Ovakav način donošenja odluke kod svih navijača i gledalaca dovodi u sumnju regularnost takmičenja – zaključio je Đurović.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima