HAOS: Zvezda optužila Piksija da joj pljačkom otima titulu, Partizan pozvao "grobare" u pomoć

Novosti online

06. 03. 2022. u 17:59

VEČITI rivali, Crvena zvezda i Partizan, ponovo su u "ratu saopštenjima", i to jer su crveno-beli optužili najvećeg rivala da je "pljačkom" došao do pobede, a crno-beli su potom rešili da odgovore klubu s Marakane i pritom pozvali svoje pristalice da im daju podršku.

ХАОС: Звезда оптужила Пиксија да јој пљачком отима титулу, Партизан позвао гробаре у помоћ

Ilustracija / M. Vukadinovic

U 26. kolu Superlige Srbije, crno-beli su poveli u 84. minutu nakon što je sudija Lazar Lukić pokazao na belu tačku jer je duel Đurasovića i Jovića okarakterisao kao prekršaj domaćeg igrača.

Posle VAR intervencije, Lukić je pregledao pomenutu situaciju koju i vi možete videti u snimku pred vama, a onda rešio da dosudi jedanaesterac za Partizan.

 

Crno-beli su pogotkom sa bele tačke i pobedili, a onda je počeo rat saopštenjima "večitih".

Najpre je po svom rivalu "udarila" Crvena zvezda, i to ne samo veoma oštro, već je "oplela" i po Fudbalskom savezu Srbije, a i selektoru "orlova", Draganu Stojkoviću Piksiju:

"Danas se desila pljačka u Subotici. Partizan je iz nepostojećeg penala posle poziva iz VAR sobe pobedio i nezasluženo uzeo tri boda. Sve podseća na 2017. kada nam je u režiji istog ovog sudije Lazara Lukića oteta titula na Voždovcu. Samo je tada režiser bio tadašnji predsednik Slaviša Kokeza, a danas je to neformalni predsednik saveza Dragan Stojković. Crvena zvezda neće dozvoliti da se bilo ko iživljava nad našim klubom i otima nam ono što zaslužujemo na terenu. Već dugo vremena upozoravamo na mutne radnje rukovodstva FSS i to se ponavlja iz utakmice u utakmicu. Ima još mnogo da se igra i vidimo da nas čeka potpuno neravnopravno prvenstvo jer moramo da se borimo protiv udružene grupe koju sačinjavaju Partizan i FSS. Sram ih bilo i jedne i druge. Tražimo hitnu smenu sudijske komisije i hitno raspisivanje izbora u FSS na svim nivoima", navodi se u saopštenju kluba sa Marakane.

Odgovor Partizana

U ime crno-belih reagovao je generalni direktor kluba iz Humske, Miloš Vazura:

- Prvo, nije dozvoljeno komentarisanje sudija i suđenja i Partizan do do sada nije radio niti će raditi, za razliku od našeg rivala. Partizan nije komentarisao kada VAR nije radio na meču Zvezde i Čukaričkog skoro pola sata u kojima su postigli gol, nije komentarisao kada su u Kupu Srbije sa Radničkim priznati neispravni jedanaesterci i još mnogo toga, jer verujemo da ne postoji loša namera, da je suđenje dobro i pošteno. Danas je u Subotici VAR uticao na odluku glavnog sudije Lukića, dakle, tehnologija i ljudi koji su vraćali snimak ko zna koliko puta da bi sugerisali na krajnju odluku.

Međutim, Crvenoj zvezdi, odnosno jednoj osobi u tom klubu, ne odgovara ništa što nije u njihovim, odnosno njegovim inetersima i verujem da će ova fabrikovana priča koja se plasira iz tabora večitog rivala biti samo početak rada mešinerije. Jer, ne zaboravite, nedavno su poručili da će borbu za titulu voditi svim sredstvima i na terenu i van njega - ponavljam - van terena i svedoci smo upravo da se to događa. Jer, kako drugačije tumačiti da je saopštenje izašlo, a da se meč nije ni završio... Zato pozivam sve navijače Partizana da shvate sa čim se borimo, da dođu i pomognu nam, pošto je ovo, uvereni smo, samo početak svega onoga na šta su, odnosno, na šta je spreman - kaže Miloš Vazura jasno aludirajući na Zvezdana Terzića.

Zvezdan Terzić / Foto: M.Vukadinović


Osvrćući se na Terzićevo pominjanje duple krune iz 2017. godine, on je dodao i ovo:


- Dakle, njemu je sporna titula iz 2017. godine kada je njegov sadašnji sportski direktor Mitar Mrkela bio čelnik FSS, Znači li to da je i Mrkela taj lopov koji nam je doneo titulu ili možda njegov super-tim, sa super trenerom izgubio utakmicu na Voždovcu, u kojoj je mogao da primi pet golova. Napadaju sudiju Lazara Lukića, pominju ga u negativnom kontekstu i krive i svaljuju na svakoga svakoga kada bi doživeli neuspeh. Ne valja Partizan, ne valja Fudbalski savez Srbije, ne valjaju Sudijska organizacija i sudije. Ništa ne valja, samo su oni, to jest - On ispravni i i pošteni. To je taj mehanizam blaćenja, u kome se taj čovek najbolje snalazi izvrćući istinu kako njemu odgovara.


Nije trebalo ni postavljati pitanja, čelnik Partizana je nastavio:


- Pominje Slavišu Kokezu u kontekstu sa Partizanom?! Pa, Slaviša Kokeza je, ako me sećanje dobro služi, bio potpredsednik Crvene zvezde, potom je bio Zvezdin kandidat i predsednik Fudbalskog saveza Srbije, a ne sve to je i veliki navijač tog kluba. Pričamo li o istom Kokezi koji im je omogućio četiri poraza u četiri godine, koji je aminovao i da se Partizanu otme titula iz 1946. godine. Je l` to taj "grobar" Kokeza?! Da im se zajedno zahvalimo za sve što su nam lepo učinili... Pominje selektora Dragana Stojkovića Piksija, čoveka koji je ovu zemlju odveo na Svetsko prvenstvo, praveći time i pritisak na Fudbalski savez Srbije. I sve to jedan čovek koji se predstavljao kao klub i svoje ime stavlja iznad tog kluba.

Miloš Vazura / Foto N. Paraušić


Podseća Vazura i da je Partizan prvi i jedini agitovao za uvođenje VAR sistema, dok je Crvena zvezda sve to decidirano odbijala.


- Mi smo tražili VAR, jer smo znali da samo tako stvari u srpskom fudbalu mogu da postau čiste. A, šta su oni radili? Odbijali su sve to i lobirali da tehnologija nikako ne bude implementirana kako bi mogli da rade te svoje, kako oni kažu, "radnje van terena". I čim nešto nije po volji, ide fabrikovanje informacija, napadi na Partizan, selektora Stojkovića, FSS, sudije... Pa, nije ovo politika da se fabrikuju informacije, ovo je sport i to najlepši i takav bi trealo da ostane. No, dok je takvih kao što je taj čovek, uvek ćemo imati mulj, blato i iskrivljenu istinu koja ima za cilj da njemu bude dobro i da ga izdigne iznad kluba, koji, nažalost, predstavlja.


Za kraj, Vazura je imao poruku i za najvijače Partizana.


- Poručujem našim navijačima da dođu na stadion, da podrže tim protiv Fejenorda u Ligi konferencija, ali još važnije je da dođu i na mečeve sa Napretkom, Radnikom, TSC, Čukaričkim. Da dođu i stanu iza ovog tima i trenera Aleksandra Stanojevića koji se pošteno bore protiv rivala na terenu, ali i pošasti - jednog čoveka, koji sebe smatra većim od tog kluba i ne stidi se da to javno izgovori. Potreban nam je zato svaki navijač, svako dete, penzioner koji klub, da bude vetar u leđa i pomogne, jer pritisak je ogroman i možemo samo zajedno da izguramo sve ovo. Mi ećemo fabrikovati, niti izvrtati istinu, jer smo sportski radnici, a ne političari. Borićemo se samo na terenu i to časno, a ne van terena kao neki i daćemo sve od sebe da navedemo tog čoveka koji sebi daje za pravo da vređa, napada i blati da ispuni obećanje koje je dao njihovim navijačima da će nestati iz kluba i srpskog fudbala ako na kraju sezone doživi neuspeh, Držimo ga za reč, iako znamo da ta reč ne znači ama baš ništa, istakao je generalni direktor FK Partizan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije