NIČE VELELEPNI FUDBALSKI OBJEKAT NA SENJAKU: Grafičar dobija novi stadion (FOTO)

Novosti online

14. 02. 2022. u 09:46

REKONSTRUKCIJA stadiona FK Grafičar, razvojnog tima Crvena zvezde, nastavljena je postavljenjem krova, čime je ovaj objekat napravio još jedan korak na putu da postane među najboljim u Srbiji.

НИЧЕ ВЕЛЕЛЕПНИ ФУДБАЛСКИ ОБЈЕКАТ НА СЕЊАКУ: Графичар добија нови стадион (ФОТО)

/Printskrin/Instagram/RFK Grafičar

Kako se navodi u saopštenju kluba, koji ove godine proslavlja 100. rođendan, na krovnu konstrukciju, po završetku radova, biće postavljeni solarni paneli, što će doprineti značajnom smanjenju potrošnje električne energije.

Takođe, uveliko se radi i na unapređenju energetske efikasnosti prostora u sklopu glavne tribine, koja će imati fasadu i stolariju po najstrožim standardima u ovoj oblasti.

Sa istim ciljem, prethodno su već postavljeni reflektori sa najmodernijom LED tehnologijom.

Stadion će ispunjavati sve FIFA i UEFA standarde, i to sa svega 2.000 sedećih mesta.

"Umesto proširenja kapaciteta u klubu su se fokusirali na to da obezbede maksimalnu bezbednost i udobnost za posetioce, igrače i stručno lice, uključujući i dimenzije terena, udaljavanje aut-linije odeljenja za evropske igre, u konkurenciji evropskih takmičenja, sudije, trenere, pres-salu, kontrolnu sobu za upravljanje reflektorima... U okviru stadiona biće postavljeni reciklomati, kako bi se i na taj načn dao doprinos očuvanju prirode i podigla svest kod građana o važnosti recikliranja", ističu iz kluba.

Mada Grafičar nije klub koji je poznat po glasnim navijačima, na Senjak su stigli i zvučni paneli, koji će biti postavljeni duž ograde sa istočne strane stadiona, da bi se smanjio nivo buke kao okolni objekat.

Čim se završi montaža ograde, očekuje se i postavljanje terena sa veštačkom travom, kako bi mlađe selekcije i veliki broj dece koja treniraju fudbal dobili što bolje uslove za napredak i dalji razvoj.

BONUS VIDEO: DEVOJČICE ŽELE DA IGRAJU FUDBAL: Tim menadžerka ženske fudbalske selekcije Bojana Veselinović

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MITROVIĆ ISPRIČAO SVE: Evo šta je golgeter rekao o atmosferi u reprezentaciji Srbije