VLAHOVIĆ JE NOVI RONALDO! Kapelo: Dušan je trenutno najzanimljiviji fudbaler u Seriji A

N. ILjUKIĆ

28. 01. 2022. u 10:00

JUVENTUS je odlučio da krene u ozbiljno renoviranje ekipe i nije želeo da čeka letnji prelazni rok.

ВЛАХОВИЋ ЈЕ НОВИ РОНАЛДО! Капело: Душан је тренутно најзанимљивији фудбалер у Серији А

FOTO: AP/Tanjug

Već ovog januara i februara je poslata jasna poruka da se fudbalski div iz Torina budi iz zimskog sna koji, istini za volju, traje od leta. Dušan Vlahović! I samo Dušan Vlahović! To su ime, prezime, vest i slika koji se danima ne skidaju sa naslovnica tiražnih italijanskih dnevnih listova i sa ekrana internet sajtova i sportskih TV emisija.

Zemunac, koji danas puni 22 godine i koji je svojim igrama i golovima već ušao u istoriju Fiorentine i Serije A, dogovorio je prelazak u Juventus za rekordnih 75 miliona evra. Hvalospeve o Vlahoviću "sipaju" uglavnom novinari, ali kada reči o supertalentovanom Srbinu izađu iz usta Fabija Kapela, 75-godišnjeg legendarnog trenera, onda to ima posebnu težinu.

- Vidi se pečat rada mog kolege Masimilijana Alegrija. Poznajem vrlo dobro mentalitet Juventusa i jasno je da će Dušan Vlahović biti pravi čovek za ovaj trenutak, ali i budućnost ovog tima. On je trenutno najzanimljiviji igrač u italijanskom fudbalu i Juventus je napravio odličan izbor i posao. Vlahović ima sjajnu tehniku i nije od onih napadača koji samo čekaju asistenciju za gol - tvrdi Kapelo, koji je od 1970. do 1976. godine igrao za Juventus, a od 2004. do 2006. godine bio i trener ovog kluba.

Vesti o mladom centarforu se prate iz sata u sat u Firenci, a u jednoj od poslednjih analiza navodi se da će Vlahović biti, u stvari, novi Kristijano Ronaldo. Samo po lepim stvarima pamte navijači torinskih crno-belih portugalskog superstara, koji je od 2018. do 2021. odigrao 98 mečeva i dao 81 gol za "staru damu".

Novinari tvrde da iz Firence stiže igrač sličnih kvaliteta, još konkretniji golgeter koji ima talenat i "repertoar" poteza na terenu koji je najsličniji Ronaldovim bravurama. Posle Portugalca niko nije obukao crno-belu "sedmicu", a upravo dres sa tim brojem bi mogao da završi kod Vlahovića. Ukoliko se dogodi da u narednih desetak dana Španac Alvaro Morata ode iz Juvea u Barselonu, onda bi u tom slučaju "devetku" obukao reprezentativac Srbije. Međutim, kako dani prolaze, sve su manje šanse da Morata ode na "Nou Kamp", pa će Juventus da napada gornji deo tabele Serije A sa ova dva sjajna golgetera. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

CIRKULARNI GRADOVI: Prilika za lepšu budućnost