TADIĆ O MUNDIJALU U KATARU: "Možemo kao Hrvati u Rusiji"

Đorđe Samoilović

22. 01. 2022. u 20:56

PRIMIO se Piksijev "pelcer" na čitavu fudbalsku reprezentaciju. Nema više eventualno, možda ćemo, nego - moramo!

ТАДИЋ О МУНДИЈАЛУ У КАТАРУ: Можемо као Хрвати у Русији

FOTO: M. Vukadinović

Baš kao što je selektor Dragan Stojković u najavi duela sa Portugalijom na odgovor o "eventualnom" plasmanu na Svetsko prvenstvo odgovorio otresito i samouvereno sa onim sad već čuvenim: "Kakav, bre, eventualni", isto tako je rezonovao i kapiten "orlova" i Piksijeva produžena ruka na terenu. Dušan Tadić je u razgovoru za sajt FSS, između ostalog, pričao o "eventualnom" prolasku grupne faze na Mundijalu u Kataru krajem ove godine (od 21. novembra do 18. decembra).

- Kako, bre, eventualno (smeh), nema eventualno, moramo. Da li možemo da ponovimo uspeh Hrvata iz Rusije? Možemo. Treba ići postepeno, stepenicu po stepenicu. Prvo da prođemo grupu, a onda idemo dalje. Imamo velike planove, možemo da igramo sa svima. Hoćemo svakoga da pobedimo i pokažemo da smo veoma dobra ekipa. Mister nam je rekao da gledamo sebe, verujemo u sebe, a ranije smo više pričali o drugima, nemoj ovo, pazi ono. Uvek smo se bavili više protivnikom. To je prošlo vreme, ovo je neka druga Srbija - rekao je Tadić.

Dotakao se vođa Ajaksa i srpske reprezentacije povezanosti koju ima sa Aleksandrom Mitrovićem, najboljim golgeterom u istoriji fudbalske A selekcije. Čini se nekada da su njih dvojica kao jedna duša u dva tela. Zajedno su ispostavili skoro pola golgeterskog ceha "orlova" u prošlogodišnjim kvalifikacijama, a nema prepreka da u istom ritmu ne nastave i u Kataru, gde će obojica po drugi put biti deo najvećeg fudbalskog okupljanja.

- Imam fantastičnu komunikaciju sa Mitrom, na terenu, van terena. Dosta golova smo postigli zajedno, savršeno se razumemo. Velika mi je čast i zadovoljstvo igrati sa njim. Nadam se da će naša saradnja potrajati, jer bukvalno zatvorenih očiju možemo da igramo - dodao je Tadić.

Mitrović je samo deo golgeterskog blaga koje Srbija ima. Tu je i mladi i talentovani Dušan Vlahović, koji je u drugoj polovini 2021. zaludeo čitavu Evropu njuhom za pogotke. Zato i ne čude poređenja sa Erlingom Halandom, norveškim supertalentom, kojeg kao i Vlahovića želi ceo fudbalski kontinent. Međutim, ako pitate Dušana Tadića, on nema dilemu kojeg bi pre odabrao.

- Mislim da je Vlahović veći talenat. Imaju i mnogo sličnosti, leva noga, visoki su, jaki, dosta brzi. Dobro, Haland je malo viši i ima taj duži korak, ali obojica su gladna golova. Meni je, naravno, draži Dušan, ne samo zbog imena nego pre svega kvaliteta - samouvereno je poručio kapiten "orlova".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MILOŠ BIKOVIĆ SNIMLJEN KOD PSIHIJATRA: Razlog? Rusija i Srbija! (VIDEO)