"DA NIJE KROACIJE, BIO BIH PEKAR": Legenda Partizana bez dlake na jeziku

Novosti online

03. 01. 2022. u 11:20

LEGENDA Partizana i trener Čukaričkog Saša Ilić iskreno o porazima od Zvezde, i meču koji mu je promenio život. A baš taj duel grobari bi da izbrišu gumicom iz istorije, debakl u dvomeču sa Kroacijom.

ДА НИЈЕ КРОАЦИЈЕ, БИО БИХ ПЕКАР: Легенда Партизана без длаке на језику

Foto: M.Vukadinović

Ilić je na međunarodnoj sceni debitovao upravo protiv Dinama (tadašnja Kroacija) u pobedi od 1:0 u Beogradu, da bi posle debakla u Zagrebu postao standardan u Partizanu.

- Duel sa Kroacijom mi je promenio život. Posle tog dvomeča i teškog poraza u Zagrebu 0:5, praktično sam ni iz čega došao da igram za Partizan. Mene je Kroacija spasila. Ko zna šta bih bio, možda pekar - rekao je Ilić za "Sportski žurnal", te otkrio i koje mečeve bi gumicom izbrisao:

- Najteže su mi padali porazi od Zvezde. Uspeh ekipe, bez obzira na to kako sam igrao, bio mi je važniji od ličnog. Teško sam preživljavao poraze od Šamroka, Auzburga, AEL-a... To su ozbiljne traume.

Dotakao se Ilić i činjenice da ga navijači Zvezde poštuju.

- Igrao sam fudbal u drugačije vreme, nije bilo društvenih mreža. Danas se snimaju, pevaju, to kače na mreže, a onda kasnije trpe posledice, pokaju se posle dva dana, ali kasno. U mladosti, dok sam izlazio, sretao sam navijače Zvezde i Partizana u gradu, imao drugove iz oba kluba, ali sam uvek prema svima bio korektan. Volim Partizan i uvek želim da moj klub pobeđuje, ali ne bih i nikada nisam nikoga vređao. Imam poštovanje za rivale.

Iskren je Ilić i kada priča o svom epitetu legende u Humskoj.

- Legenda sam po odanosti i broju nastupa u Partizanu, a ne zato što sam najbolji igrač kluba. Daleko od toga. Kako vreme prolazi sve sam više ponosan na to. Voleo bih da se menja nešto, da neko sutra pretekne Sašu Ilića po broju nastupa u Partizanu, ali teško. Nemoguće. Bilo bi dobro da igrači imaju 200, 300, hiljadu utakmica za Partizan, jer bi tim bio uigraniji, međutim, u današnje vreme, baš teško – zaključio je Ilić, istinska legenda crno-belih i srpskog fudbala.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna