ZVEZDI MALO DVA PENALA Radnik pokvario slavlje crveno-belih na Marakani (VIDEO)

A. Ilić

13. 12. 2021. u 20:00 >> 20:10

FUDBALERI Crvene zvezde u 20. kolu Superlige Srbije remizirali su protiv Radnika rezultatom 1:1 (1:0).

ЗВЕЗДИ МАЛО ДВА ПЕНАЛА Радник покварио славље црвено-белих на Маракани (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Zvezda je povela golom Aleksandra Kataija u 33. minutu, a konačan rezultat meča na Marakani postavio je Bogdan Stamenković u 83. minutu. Viđena je odlična i otvorena partija, gde su oba tima imala svojih šansi, ruku na srce, domaćin više, ali su tim Dejana Stankovića, koji večeras po 100. put vodi Zvezdu, skupo koštali promašaji.

Odlično je otvorena utakmica na stadionu "Rajko Mitić". Već u trećem minutu Aleksandar Katai je imao priliku, ali je nakon što ga je Ben proigrao odlično reagovao Stevan Ranđelović. Janjić je četiri minuta kasnije uputio oštru loptu u šesnaesterac Zvezde, Milan Borjan je paradom otklonio opasnost, a Rodić je u naletu nagazio Borjana po ruci.

Nakon što je golmanu Zvezde ukazana pomoć Bogdanovski je pripretio, a Zvezdin čuvar mreže uz manje poteškoće hvata loptu nakon udarca.  Još jednom je zapretio Bogdanovski. Pobegao je Gajiću, raspalio po lopti, a jedino što je uspeo da dobije jeste korner nakon intervencije golmana domaćih.

U 20. minutu Ben je oboren ispred šesnaesterca gostiju. Katai je šutirao, a odlično je reagovao golman Radnika u toj situaciji. Samo šest minuta kasnije nova prilika za Zvezdu. Ivanić je nakon proigravanja Bena bio u velikoj prilici. Reprezentativac Crne Gore odlično je šutirao, samo je pogodio spoljni deo mreže. Dosta sreće imao je Ranđelović tom prilikom.

FOTO: M. Vukadinović

Ponovo su iz prekida imali priliku domaći u 33. minutu . Ovoga puta Ben i Katai našli su se kraj lopte. Dobar centaršut, nakon odbitka, ponovo je lopta ubačena u šesnaesterac Radnika. Stefan Ranđelović je oborio Erakovića, a domaći su negodovali, traživši penal. Nakon VAR provere utvrđeno je da jedanaesterac postoji. Izveo ga je Katai, pročitao ga je golman gostiju, ali na kraju gol.

Nekoliko minuta kasnije Neoprezan je bio Jokić. Oborio je Bena, a nakon što je fudbaleru Zvezde ukazana pomoć i pregleda VAR snimka, novi penal za domaćina. Ovoga puta sreća je bila naklonjena Radniku, Katai je pogodio prečku.

Zvezda je ofanzivno počela drugo poluvreme. Nekoliko puta oprobao je Gelor Kanga udarac iz daljine, jednom je namučio Ranđelovića. Potom je Ben nakon prekida u 52. minutu šutirao iz prekida, Ranđelović je imao dosta posla u toj situaciji. Igralo se prvih 10 minuta isključivo na polovini Radnika, a Zvezda nije uspela da iskoristi terensku inicijativu.

Mirko Ivanić je potom u 59. minutu uspeo da probije po levoj strani, ušao je u šesnaesterac, namestio se na udarac, ali uprkos lošoj odbrani nije uspeo da uputi loptu u okvir gola.

U nastavku je terenska inicijativa bila na strani Zvezde, koja je kružila oko gola Ranđelovića, ali je loše stanje terena uticalo na kvalitet završnice. Delovalo je da će Zvezda upisati pobedu minimalcem, a da tako ne bude pobrinuo se Stamenković u 84. minutu, odlično ga je uposlio Lukić, a on hladnokrvno, glavom, matira Borjana.

Crvena zvezda - Radnik 1:1

(Katai 33' p - Stamenković 83')

90' Nakon izjednačenja Zvezda je svim raspoloživim snagama napala Radnik, ali su se gosti dobro branili. Tri minuta produžen je meč.

83' Lukić je centrirao po levoj strani, fantastičnu je loptu poslao ka golu Zvezde, Stamenković je glavom matirao Borjana za izjednačenje.

 

75' Zvezda ima terensku inicijativu, ali je loše stanje terena učinilo svoje. Ne uspeva Zvezda da u završnici kruniše kontrolu igre.

73' Menjaju obojica trenera, prave dvostruku izmenu. Filip Petrović zamenio je Vasilija Janjića. Bogdan Stamenković ušao je umesto Nedeljkovića. Aleksandar Katai je mesto ustupio Nenadu Krstičiću, a Gelor Kanga Veljku Nikoliću.

69' Ponovo je Ivanić bio u odličnoj prilici, promašio je nepromašivo. Našao se pred golom Ranđelovića, ipak, nije uspeo da ga ugrozi. ,

66' Marko Lazetić je brzo nakon ulaska u igru ušao u šansu. Nadskočio je čuvara, pucao glavom iz teške pozicije. Promene rezultata nije bilo. Siguran je bio Stefan Ranđelović. Lak posao za golmana Radnika.

60 Darko Bjedov ušao je u igru umesto Nemanje Subotić,  Viktor Lukić zamenio je Uroša Milovanovića, dok je Edin Biber ušao umesto Predraga Medića.

59' Ivanić je imao veliku priliku. Ušao je u šesnaesterac Radnika, šutirao je iskosa, kraj gola.

58' Milana Pavkova zamenio je Felipe Falko, Miloš Degenek zamenio je Milana Rodića, a Bena je zamenio Marko Lazetić.

55' Lukav pokušaj Aleksandra Kataija koji je probao iskosa da iznenadi Ranđelovića, tik pored stative.

FOTO: M. Vukadinović

52' Ben je probao ponovo iz prekida, šutirao sa oko 20 metara, uz dosta problema golman Radnika šalje loptu u korner.

50' Spasić je nakon kontre bio pomalo sebičan, odlučio se iskosa da šutira u gol Milana Borjana iako je bilo boljih rešenja, lak plen za iskusnog golmana Zvezde.

48' Gelor Kanga je sada sa još veće udaljenosti šutirao, samo korner za tiim Dejana Stankovića, lopta je na putu ka golu zakačila Radmanovca.

47' Kanga je natrčao na odbitak, snažno je šutirao, ali Ranđelović bez mnogo muka uspeo da otkloni opasnost.

FOTO: M. Vukadinović

46' Nastavljen je meč, nema izmena u poluvremenu.

45'+4 Kraj prvog poluvremena.

45'+2  Kanga je poslao do Kataija koji nije na najbolji način zahvatio loptu. Nije bilo opasnosti po gol Radnika.

45' Četiri minuta produženo je prvo poluvreme.

37' Neoprezan je bio Jokić, oborio je Bena, nakon ukazane pomoć igraču Zvezde , i pregleda Var snimka, još jedan penal za domaćina. Ponovo je Katai stao naspram Ranđelovića, ovoga puta fortuna je bila naklonjena gostima. Pogodio je Katai prečku, a čini se da je na putu zakačio loptu golman gostiju.

 

32' Vasilije Janjić dobio je prvi žuti karton zbog oštrog starta nad Slavoljubom Srnićem. Ponovo su iz prekida imali priliku domaći. Ovoga puta Ben i Katai našli su se kraj lopte. Dobar centaršut, nakon odbitka ponovo je lopta ubačena u šesnaesterac Radnika. Stefan Ranđelović je oborio Erakovića, a domaći su negodovali, traživši penal. Nakon VAR provere utvrđeno je da jedanaesterac postoji. Izveo ga je Katai, pročitao ga je golman gostiju, ali na kraju gol.

 

28' Kanga je sada oprobao udarac, ponovo odlično brani Stefan Ranđelović. Veliki pritisak Zvezde u ovim trenucima. Gotovo da se igra isključivo ispred šesnaesterca Radnika.

26' Ivanić je nakon proigravanja Bena bio u velikoj prilici. Reprezentativac Crne Gore odlično je šutirao, samo je pogodio spoljni deo mreže. Dosta sreće imao je Ranđelović ovog puta.

FOTO: M. Vukadinović

20' Oboren je Ben ispred šesnaesterca rivala, Kataii Ben bili su pored lopte, šutirao je komorski fudbaler, odlično reaguje golman Radnika koji je već pokazao  u ranijim mečevima da je jako raspoložen za igru protiv jednog od najvećih srpskih timova.

16' Bogdanovski je povukao kontru, pobegao je Gajiću, te je potom napadač gostiju šutirao, morao je da se pomuči Borjan, samo korner za tim Slavoljuba Đorđevića.

15' Katai je uspeo da provuče loptu kroz protivnički peterac, niko od defanzivaca nije natrčao na nju, ali ni Ben ni Pavkov, koji su bili u blizini.

FOTO: M. Vukadinović

Tekst potpisa

11' Bogdanovski je raspalio sa velike udaljenosti, uz male poteškoće uspeva Milan Borjan da ukroti taj udarac, čini se da još uvek oseća bol u ruci golman Zvezde, te je loptu uhvatio tek iz drugog pokušaja.

7' Odmah sa druge strane Janjić je uputio loptu u peterac Zvezde, skočio je Milan Borjan nakon čega ga je na ruku nagazio Rodić, a potom je golman Zvezde završio sa bolnom grimasom na licu.

6' Sada je Dragović prosledio loptu do Kataija, vezista domaćina je malo ranije skočio, te loše zahvatio loptu, samo gol aut.

FOTO: M. Vukadinović

3' Katai je raspalio po lopti, a Stevan Ranđelović je odlično reagovao, nakon toga oprobao je i Mirko Ivanić udarac, visoko preko gola otišla je ta lopta. Treba pohvaliti i Bena koji je uputio odličnu loptu momku iz Srbobrana.

1' Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" je počela.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković dobio je plaketu u susret meču. Duel protiv Radnika bio je njegov 100. meč na klupi crveno-belih.

FOTO: FK Crvena zvezda

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Dragović, Eraković, Rodić - Kanga, Srnić - Ben, Ivanić, Katai - Pavkov.

RADNIK: Ranđelović - Nedeljković, Radmanovac, Oreščanin, Jokić - Medić, Subotić - Bogdanovski, Janjić, Spasić - Milovanović.

UOČI MEČA

Duel je bio pod znakom pitanja zbog obilnog snega koji je okovao Srbiju. Tri duela odložena su, a zahvaljujući velikim naporima zaposlenih u Ljutice Bogdana teren je očišćen i spreman za meč.

Dejan Stanković je istakao da ima puno poverenje u momke koji su izneli dosadašnji tok sezone.

- Ovo je delikatan momenat u sezoni, zbog pregršt utakmica i ogrmnog napora koji trpimo nemamo sada vremena za "eksperimente". Verujem u sve momke, kao što se to pokazalo na utakmicama protiv Ludogoreca i Brage, kao i na mečevima u prvenstvu gde smo takođe rotirali. Treba ispoštovati "zalet", igraće momci koji su izneli veći deo tereta tokom novembra i decembra, rekao je Stanković za sajt kluba.

Trener Crvene zvezde večeras će po 100. put sedeti na klupi tima u zvaničnom meču.

- Lepe i važne dve godine, kako za mene, tako i za klub, 100. takmica, kao da je prva. Sa istim žarom, voljom, koncentracijom ulazim u svaku utakmicu, sa puno emocija. Lep put, 100. utakmica na klupi, ali gledamo da to slavlje ostavimo za kasnije jubileje. Imamo zacrtan cilj ovog meseca, u 28 dana devet utakmica, na veoma dobrom smo putu da ostvarimo ono što smo dogovorili, a to je da pobedimo sve. Utakmica protiv Brage i prolaz u osminu finala, svrstao bih u pobedu i to veliku. Imamo još dve prvenstvene utakmice, videcemo šta i kako će nam vreme dozvoliti, ali smo spremni da igramo, poručio je Stanković.

FOTO: FK Crvena zvezda

Trener Surduličana Dušan Đorđević je na  slikovit način objasnio ulogu Surduličana u ovom meču.

– Pre svega, čestitam Crvenoj zvezdi na uspehu koji je napravila u Evropi. A, slavlje kod domaćina izgledaće, figurativno rečeno, idemo kod slavljenika na večeru, a mi smo na meniju! Probaćemo da makar budemo nezgodan i tvrd zalogaj – poručio je Đorđević.

Osvrnuo se Đorđević na nedavnu pobedu Radnika u meču sa crveno-belima.

– Znamo da se čuda ne dešavaju svaki dan i da je ona pobeda na našem terenu u neku ruku proglašena za čudo, ali sport je takav, mora se ići sa verom i nadom da možeš nešto da uradiš. Tako se i spremamo za ovu utakmicu, ne bi ni bili sportisti kada se ne bi nadali da možemo nešto da uradimo i da izgledamo kao prava ozbiljna ekipa.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri