SRBIN PRED TRANSFEROM ŽIVOTA: Iz Fiorentine u tabor sedmostrukog prvaka Evrope?

Novosti online

13. 12. 2021. u 08:36

SRPSKI fudbaleri su sve cenjeniji u Evropi.

СРБИН ПРЕД ТРАНСФЕРОМ ЖИВОТА: Из Фиорентине у табор седмоструког првака Европе?

FOTO: EPA / CLAUDIO GIOVANNINI

O tome svedoče i poslednje vesti iz Italije.

Tačnije, iz Firence.

Svakako, Dušan Vlahović se nameće kao najinteresantnija transfer-tema kada se o Fiorentini radi, ali je na Apeninima ovog jutra važnija informacija o njegovom saigraču i sunarodniku iz tabora "viole".

Nikola Milenković, naime, vrlo je blizu transfera karijere.

Kako javlja italijanski portal specijalizovan za fudbalske transfere "Kalčomerkato", Milenkovića jako želi da ove zime dovede slavni Milan.

Nikola Milenković / Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Sedmostruki prvak Evrope je dospeo u kadrovske probleme u odbrani, oni su se pogoršali kada se teže povredio Simon Kjer, pa je upravo u Milenkoviću uprava "rosonera" videla adekvatno rešenje.

- Već mnogo sezona srpski odbrambeni igrač je na listi želja svih velikih klubova u Italiji i Evropi: Juventusa, Intera, Vest Hema i Mančester junajteda, da ih samo spomenemo ovog puta - podseća "Kalčomerkato", dodajući da pored Milana ove zime i Totenhem ostaje opcija za transfer našeg reprezentativca.

A gde će Dušan Vlahović nastaviti karijeru?

Milenkovićev 21-godišnji klupski kolega Vlahović oduševljava Evropu svojim napadačkim sposobnostima. Pokazivao ih je ove sezone i u dresu Fiorentine, s kojom ne želi da produži saradnju koja je predviđena da traje još godinu i po dana, ali i u dresu Srbije, s kojom je izborio direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje će se u Kataru održati 2022. godine.

Činjenica da je, bar za sada, prilično uporan u stavu da ne želi da novi ugovor s "violom", ali i da je pritom krajnje profesionalno posvećen svojim klupskim obavezama o čemu svedoče istinske Vlahovićeve bravure, pa i dva gola minulog vikenda, dovela je do toga da ga traže mnogi velikani evropskog fudbala.

Pominjali su se još letos Totenhem i madridski Atletiko, potom su u prvi plan redom izbijali Juventus, pa Pari Sen Žermen, da bi pre desetak dana engleski "Dejli mejl" javio da Mančester junajted želi da dovede Dušana Vlahovića, ali...

Dušan Vlahović - Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

 

Izgleda da će naš reprezentativac otići u Premijer ligu, ali ne u tabor Junajteda.

Vlahović je, još ranije, odbio da u elitnom engleskom takmičenju igra za Arsenal, ali  italijanska "Republika" je u sedmici za nama javila da ga veoma jako u Mančester sitiju želi menadžer "građana" Pep Gvardiola, dok "San" javlja da je Arsenal ipak "u pol-poziciji" da ga dovede.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati