KAD "DEČICA" MARŠIRAJU: Milovanović i Jović ponovili podvig Živkovića i Šaponjića iz 2014. godine

M. B. - S. R.

06. 12. 2021. u 19:46

KAD zakažu stariji, tu su deca da vade "kestenje iz vatre".

КАД ДЕЧИЦА МАРШИРАЈУ: Миловановић и Јовић поновили подвиг Живковића и Шапоњића из 2014. године

FOTO: FK Partizan/M. Vukadinović

Forsiranje najboljih produkata iz fudbalske fabrike u "Zemunelu", Partizanu je prethodnih godina donelo mnogo, kako na terenu, tako i na finansijskom planu, a nedeljni duel protiv Novog Pazara (2:0) potvrdio je da sa "trake" i dalje silaze golobradi momci spremni da i bez značajnijeg iskustva na velikoj sceni poguraju ekipu kada ne ide.

Mnogo je tandema tinejdžera prethodnih godina nosilo crno-beli dres, ali podvigom da svojim minijaturama donesu tri boda pored Milovanovića (18) i Jovića (19) mogu da se podiče još samo Andrija Živković i Ivan Šaponjić.

Oni su bili autori sva tri gola na gostovanju OFK Beogradu 5. aprila 2014, kada je Partizan slavio 3:1. Tada 17-godišnji Andrija Živković je postigao dva gola, a godinu dana mlađi Ivan Šaponjić jedan. Prošle zime, u meču daleko manje specifične težine, test-duelu protiv Žarkova, Marko Milovanović (17) i Denis Stojković (18) postigli su golove za pobedu 2:0.

- Znao sam da ću da šutiram penal ako ga bude bilo, vežbao sam na treninzima. Bio sam fokusiran i lopta je završila iza golmana... Kad sam bio omladinac, izvodio sam penale, a ovo mi je prvi put da ih izvodim u prvom timu i veoma sam ponosan na to. Vežbao sam dosta, trudio se da svakim treningom doprinesem što više mogu, smatram da je zato doneta ta odluka - pun je utisaka posle gola za overu pobede nad Pazarcima Jović.

Usledila je i neobična proslava gola koju je momak rodom iz Zvornika pojasnio po završetku utakmice.

- Ispoštovao sam Nemanju Miletića, pričali smo tokom utakmice o proslavi gola. On je pokazao kako da proslavim gol, to sam i uradio. Pričali smo tokom prvog poluvremena i tad mi je rekao da, kada dam gol, pokažem taj znak koji u prevodu označava ratnika.

Posle Dubočice Marko Milovanović je i u prvenstvu stigao do prvenca koji je širom otvorio vrata nove pobede crno-belih.

- Još u mlađim kategorijama me je krasila odlična igra glavom. Jedino sam ja na skoro svakoj utakmici, još u petlićima, davao glavom golove, što su svi treneri prepoznali i isticali. Ipak, statistički skoro isti broj golova dajem i levom i desnom nogom, na sve moguće načine. Osim golova, najvažnija je dobra i korisna igra za ekipu, a na kraju i pobeda - podvukao je mladi napadač.

Raspucavanje tinejdžera sigurno veseli i šefa struke Aleksandra Stanojevića pred duel sa Anortozisom u četvrtak (18.45) gde će sva raspoloživa sredstva biti potrebna kako bi se obezbedilo evropsko proleće u Ligi konferencija. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni