ALBANCI TUGUJU ZBOG SRBIJE: "Orlići" ih usred Elbasana ostavili bez Evropskog prvenstva

Novosti online

16. 11. 2021. u 17:23

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u elitnu rundu kvalifikacija za "U-19" Evropsko prvenstvo, uprkos tome što je dramatičnan meč sa Francuskom okončan porazom od 2:1 (1:1) u utakmici trećeg, završnog kola turnira održanog u albanskom gradu Elbasanu.

АЛБАНЦИ ТУГУЈУ ЗБОГ СРБИЈЕ: Орлићи их усред Елбасана оставили без Европског првенства

FOTO: FSS

Srbija je prošla dalje sa četiri osvojena  boda, i to zahvaljujući boljoj gol-razlici (5:5) od Albanije (5:7), koja je savladala Severnu Makedoniju 3:1. Francuzi su osvojili maksimalnih devet bodova.

Prethodno, Srbija je pobedila Makedonce 2:1 i remizirala sa Albancima 2:2.

U meču sa "trikolorima", selektor Dejan Branković je odlučio da igraju Lukić, Despotovski, Petković, Subotić, Krsmanović, J.Mituljikić (od 69. Baždar), Miletić, Motika, N. Mituljikić (od 87. Kovačević), Lazetić (od 80. Hrstić) i Ajdar.

Francuzi nisu bili bolji takmac od "orlića", koji su se sjajno držali protiv jedne od najboljih evropskih selekcija u ovom uzrastu, ali...

Najpre su "trikolori" poveli preko Čaune u trećem minutu, a onda je u 33. Ajdar nastavio golgeterski niz započet u prvoj utakmici, kada je bio dvostruki strelac u pobedi od 2:1 nad Severnom Makedonijom. Međutim, drugi žuti karton i isključenje Miletića u 86. minutu uticali su da Francuska preuzme inicijativu u završnici utakmice, a pobedonosni gol postigao je Ablin u petom minutu nadoknade vremena. Ispostavilo se, bio je to poraz - koji našim omladincima nije zasmetao na putu ka drugoj rundi kvalifikacija.

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)