VRATITI DUG SA PREMIJERE! Stanković: Očekujem reakciju momaka, tako je bilo i posle težih situacija

Đ. SAMOILOVIĆ

07. 11. 2021. u 09:00

NA terenu Vojvodina, u mislima i dalje Midtjiland.

ВРАТИТИ ДУГ СА ПРЕМИЈЕРЕ! Станковић: Очекујем реакцију момака, тако је било и после тежих ситуација

FOTO: M. Vukadinović

Težak poraz od Danaca u četvrtom kolu Lige Evrope (1:0) boli, dalo se to zaključiti na osnovu reči trenera fudbalera Crvene zvezde Dejana Stankovića, ali već danas će on i njegovi momci imati još jedan ozbiljan izazov - gostovanje Vojvodini na novosadskom "Karađorđu" (16.45).

- Sve se okrenulo posle deset minuta, dobilo je sve drugi tok. Dešava se, bila bi teška utakmica i da smo bili egal. To veče u četvrtak je bilo čudno, sve je išlo kontra. Počev od terena sa barama, to je bilo prvo iznenađenje za nas. Zatim crveni, iz naših grešaka smo primili gol. Od svega toga, ja bih izvukao i pozitivno. Primili smo autogol, videlo se kod momaka da mogu da dođu do jedne ili dve lopte koje mogu da donesu gol - sumirao je Stanković utiske sa "Marakane" budući da to nije učinio u četvrtak posle meča jer je bio sa svojim pomoćnikom Federikom Panončiijem u bolnici.

Dotakao se mladi stručnjak i suđenja na meču sa Midtjilandom.

- Tri naša napadača su dobila žuti karton. To dovoljno govori. Odmah sam otišao u svlačionicu, jer da sam ostao dobio bih dugačku kaznu. Videli su svi koji su želeli da vide, šta se desilo. Želim da zadržim fokus na ekipi, ne mogu da utičem na suđenje - dodao je Zvezdin trener.

Ipak, poraz u Evropi bi trebalo što pre zaboraviti, jer se ide goste rivalu koji je na superligaškoj premijeri u aktuelnoj sezoni striktno defanzivnim pristupom odoleo Zvezdi i odneo bod sa stadiona "Rajko Mitić".

- Utakmica sutra nama dosta znači da bismo držali priključak sa prvim na tabeli, utakmica koju spremamo iz teške večeri. Momci su uvek jako reagovali posle nekih težih situacija koje su se dešavale. Očekujem da će i sutra odreagovati na ovaj poraz - poručio je Stanković.

Ipak, nada se Zvezdin šef stručnog štaba da će u Novom Sadu domaćin biti otvoreniji nego što je to bio slučaj u Beogradu.

- Na "Marakani" je bila jedna utakmica, mi smo bili dosta agresivni i dosta smo napadali, jednostavno igrali su koliko smo im dozvolili. Dosta smo šansi tu utakmicu promašili. Voleo bih da se nadigravamo, da i oni i mi nađemo visoko. Ako budemo u problemu sigurno ćemo se braniti organizovano, i biti kao ekipa ispred našeg kaznenog prostora ako to bude zahtevala situacija, tako da će verovatno i oni to uraditi u zavisnosti od ritma i naše postavke. Ući ćemo u utakmicu kao da nam je poslednja u životu - podvukao je Stanković.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)