UHVAĆEN U NAMEŠTALJKI: Zvezdin evro-rival u velikom problemu zbog kazne UEFA

Novosti online

01. 11. 2021. u 18:02

UEFA nema milosti prema onima za koje se utvrdi da su nameštali rezultate utakmica.

УХВАЋЕН У НАМЕШТАЉКИ: Звездин евро-ривал у великом проблему због казне УЕФА

FOTO: Nebojša Paraušić

Primer za to stiže iz Letonije, tačnije iz fudbalskog kluba Spartak Jurmala, koji je, pored ostalih, 2018. godine bio rival Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Naime, evropska kuća fudbala je na čak deset godina iz fudbala izbacila bivšeg centarfora letonske reprezentacije, a sada generalnog direktora Spartaksa, Edgarsa Gauračsa.

FOTO: Nebojša Paraušić

Detalj sa meča Crvena zvezda - Spartaks Jurmala 2018. godine

Iako se u odluci UEFA ne navodi konkretan namešteni meč za koji je Gauračs kažnjen, jasno je da se radi o nesportskim radnjama jer je krivim proglašen za kršenje člana 12, stav drugi, Pravila takmičenja, po kome je "zabranjeno nezakonito uplitanje u rezultat utakmica ili nadmetanja, kako bi se došlo do lične, ili koristi za neku treću stranu". 


Uz to, proglašen je krivim i za to što "nije odmah prijavio UEFA bilo koju ponudu da se namesti utakmica", kao i za to što "nije prijavio ponašanje koje liči na ono kojima se krši pomenuti član".


Letonski portal "Latvijaz avizei" je ovim povodom pitao predsednika tamošnjeg Fudbalskog saveza Vadima Lašenka za mišljenje, a on je istakao da "detalje ne sme da otkriva, no nema sumnje da je diskvalifikacija opravdana".


Pomenuti medij otkriva i da je UEFA tokom istrage sarađivala i sa letonskom policijom, kao i odgovornim licem u letonskom Savezu za fer-plej i bezbednost, Konstantinom Rubinom.


- Dok ne prođe deset dana predviđenih za žalbu, niti će UEFA komentarisati ovaj slučaj, niti možemo mi, rekao je Rubin.


BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)