PROCURILA NAJVEĆA FUDBALSKA TAJNA: Španska "Marka" otkrila kome ide Zlatna lopta

Novosti online

28. 10. 2021. u 08:46

ZAVRŠENO je glasanje za "Zlatnu loptu" i pobednika ćemo saznati na svečanoj ceremoniji u Parizu 29. novembra. Međutim, španski list "Marka" već je objavio rezultate!

ПРОЦУРИЛА НАЈВЕЋА ФУДБАЛСКА ТАЈНА: Шпанска Марка открила коме иде Златна лопта

Zlatna lopta foto: EPA

Navodno su procurili zvanični dokumenti koji govore o najboljem fudbaleru sveta za 2021. godinu, baš kao što je to bilo i pre tri sezona, kada je "Zlatna lopta" otišla u ruke Luke Modrića. Podaci su tada bili ispravni, a videćemo da li je i ovoga puta neko uspeo da "pokvari" trenutak proglašenja pobednika.

Ako je verovati dokumentu koji je objavila "Marka" - novi dobitnik "Zlatne lopte" za 2021. godinu je Robert Levandovski iz Bajerna, kome je ova nagrada uskraćena za prošlu sezonu.

Nije bilo nikakve dileme da je Poljak bio najbolji 2020. godine, kada je sa Bajernom osvojio Ligu šampiona i ostale domaće trofeje, uz statistiku kakvu su imali samo Kristijano Ronaldo i Leo Mesi, međutim, zbog pandemije virusa korona odlučeno je da se prvi put ne proglasi pobednik.

Godinu dana kasnije, kada je imao nešto slabije rezultate na timskom planu, ne i na individualnom (48 golova i devet asistencija na 40 mečeva), Levandovski je dobio naklonost žirija i čini se da će postati osvajač "Zlatne lopte".

Odmah iza njega je Leo Mesi, koji je imao slabu sezonu sa Barselonom, ali je osvojio Kopa Amerika, dok je trećeplasirani Karim Benzema. Na četvrtom mestu je Mohamed Salah, dok je Žoržinjo - jedan od dvojice fudbalera koji su osvojili Ligu šampiona i Evropsko prvenstvo - tek peti.

U prvih deset su još Mbape, Kante, Holand, Kristijano Ronaldo i Kevin de Brujne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024