POTRESNO SVEDOČENJE MARADONINOG ADVOKATA: "Pored sveg tog novca, umro je u praznoj kući, sam i napušten"

Novosti online

26. 10. 2021. u 15:33

NA suđenju za utvrđivanje odgovornosti za smrt Dijega Maradone, u ponedeljak, kada se navršilo 11 meseci od smrti legendarnog fudbalera, govorio je njegov advokat Matijas Morla, koji na klupu za svedoke seo po zahtevu Pibeovih kćerki Dalme i Đanine.

ПОТРЕСНО СВЕДОЧЕЊЕ МАРАДОНИНОГ АДВОКАТА: Поред свег тог новца, умро је у празној кући, сам и напуштен

FOTO: EPA

Pred sudom u Buens Ajresu u ponedeljak se pojavio Matijas Morla, advokat slavnog fudbalera, koji je svedočio u postupku za utvrđivanje svih činjenica oko misteriozne smrti.

- Sve je to bila jedna velika glupost. Prvo, jer je preporuka lekara bila da Dijego ne sme da napušta kliniku posle operacije, a drugo zato što je prazna kuća u La Plati bila na raspolaganju Maradoni za rehabilitaciju, ali je on na kraju završio u nekoj drugoj kući u Tigreu. Nije nikako smeo da napusti bolnicu, ako su lekari to zabranili - istakao je Morla.

- Nisam se slagao da ode u tu drugu kuću, to sam mu i rekao. Počeli su da mu pokazuju razne kuće, a moj posao je bio samo da donesem novac da se to plati. Sa novcem koji je imao, mogao je da plati tri doktora da ga paze svakodnevno, a ne da umre u praznoj kući. Sam i napušten.

- To su sve katastrofalne greške jer je Dijego preminuo. Jadničak je na kraju eksplodirao. Srce mu je eksplodiralo, ostavljen je sam i nezaštićen da se muči i umre - podvukao je Matijas u iskazu na 20 strana.

Advokat je podvukao da su ćerke Dalma i Đanina odgovorne za patnju oca jer su ga odvele iz bolnice.

- Zvao me je direktor klinike i rekao mi da je pričao sa ćerkama, koje su mu rekle kako sam ja problem i da se protivim odluci da ga puste iz bolnice. A ja sam mu rekao da nisam Drakula i da je bolje da Dijego ostane u bolnici ako su tako doktori rekli.

Morla je otkrio i da je poslednji put video lično Dijega 16. novembra prošle godine u Tigreu, nekoliko dana pre smrti.

- Delovao mi je svesno, a kada sam krenuo rekao sam mu: "vidimo se kasnije". Mahnuo sam mu, a on me je zgrabio za ruku, povukao ka sebi i rekao: "Volim te". To je bio poslednji put da sam ga video. 

U drugom delu iskaza advokat je podvukao da je porodica potcenila Dijegovo stanje.

- Nesumnjivo je da su pojedini lekari krivi zato što je Dijego sada mrtav. Otkrio sam da je sve urađeno pogrešno, da neurohirurg koji ga je ranije operisao (Leopoldo Luke) nije bio ni obavešten o stanju svog pacijenta i da čak nije mogao da ga vidi - zaključio je Morla.

(Telegraf.rs)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - SUZE I TUGA: Svet se oprašta od "Boga fudbala" Dijega Maradone


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)