BIO JE SIN KOGA NIKAD NIJE IMAO: Legendarni Argentinac još ne zna da je umro Maradona, spremaju se da mu kažu

Novosti online

29. 09. 2021. u 10:04

IAKO je prošlo više od deset meseci od smrti Dijega Maradone, njegov fudbalski otac, legendarni selektor gaučos iz 1986. godine Karlos Bilardo, još ne zna da je El Pibe napustio ovaj svet. Konačno bi to moglo da se promeni ovih dana, pošto je porodica pristala da legendarnom doktoru fudbala tužne vesti saopšte dva nekadašnja Dijegova saigrača iz slavne generacije 1986.

БИО ЈЕ СИН КОГА НИКАД НИЈЕ ИМАО: Легендарни Аргентинац још не зна да је умро Марадона, спремају се да му кажу

FOTO: EPA

Bilardovo zdravstveno stanje je komplikovano i porodica smatra da ne sme da čuje nijednu šokantnu vest. Zbog toga mu nisu rekli ni za smrt Alehandra Sabelje, koji je preminuo samo dve nedelje posle Maradone i to nakon problema sa srcem koji su nastali kad je saznao za Maradoninu smrt.

Bilardo boluje od Hakim-Adamsovog sindroma, neurodegenerativne bolesti koja je česta kod muškaraca starijih od 60 godina.

Neurodegenerativne bolesti su neizlečiva i iscrpljujuća stanja koja vode do progresivne degeneracije i odumiranja nervnih ćelija. To uzrokuje teškoće s kretanjem ili mentalnim funkcijama.

Bilardov brat Horhe najavio je da će Karlos uskoro saznati tužne vesti. Argentinske legende Ruđeri i Burućaga posetiće Bilarda. Planiraju da mu kažu da je Maradona umro, ali samo ako Bilardo bude u dobrom stanju.

- On i dalje ne zna za Dijega, a ovih dana videćemo hoćemo li okupiti Ruđerija i Burućagu da mu to kažu. Dijego je bio sin kojeg nije imao - rekao je Horhe Bilardo.

Do sada je porodica to krila zbog krhkog zdravstvenog stanja bivšeg trenera, ali je procena da će on to lakše podneti ukoliko čuje od igrača koje je trenirao uticala i na njih da promene odluku.

BONUS VIDEO - MARADONA: Majstor kojem se divio ceo svet

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna