PARTIZAN ĆE MORATI JOŠ DA ČEKA POBEDU: Belgijance spasla prečka Vujačića

A. Ilić

21. 10. 2021. u 22:58 >> 22:58

FUDBALERI Genta slavili su kao gosti protiv ekipe Partizana rezultatom 1:0. Jedini gol postigao je Kums u 59. minutu.

ПАРТИЗАН ЋЕ МОРАТИ ЈОШ ДА ЧЕКА ПОБЕДУ: Белгијанце спасла пречка Вујачића

FOTO: M. Vukadinović

Nije ni Partizan večeras uspeo da trijumfom uveća evropski koeficijent Srbije, na stadinu u Humskoj pred blizu 10.000 navijača slavili su gosti rezultatom 1:0. 

Stručni štab Genta odlično je pred ovaj meč skautirao Partizan, te "indijanci" nisu dozvolili "parnom valjku" da se upali večeras. 

Gosti su imali kontrolu igre i većinu vremena  loptu u svom posedu, dok su crno-beli sporadično napadali. 

Dobru su priliku imali igrači Partizana u 21. minutu. Natho je majstorski propustio loptu do Rikarda Gomeša koji je pomalo bio sebičan, mogao je da vrati do Izraelca koji se našao u boljoj poziciji. 

FOTO: M. Vukadinović

Dosta sadržajnije bilo je drugo poluvreme. Otvorili su ga igrači Partizana na bolji način. Menig je iskosa pokušao da proigra Natha koji je šutirao pored gola. Sedam minuta kasnije umalo su gosti kaznili taj promašaj.

Čekvatadze je umalo iskoristio grešku na sredini terena, poslao je loptu do Ođiđe Ofoje, njegov pokušaj odbranio je Popović, a nakon kornera postignut je gol koji je rešio pitanje pobednika. Kums je iskoristio upotrebljivu loptu na petercu za 1:0. 

Partizan - Gent 0:1 (Kums 59') 

Sudija: Bobi Maden (Škotska)

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Obradović (od 64. Urošević) – Zdjelar, Šćekić (od 76. Lutovac) – Marković (od 58. Holender), Natho (od 64. Jojić), Menig (od 64. Pantić) – Rikardo. 

GENT (4-2-3-1): Bolat - Hanče-Olsen, Ngadeu, Okupu, Fortuna - Ovusu, Kums (od 76. Desar) - Samuase, Ođiđa Ofoe (od 76. Bezus), Čakvetadze (od 81. Mbojo) - Depoatr

Usledio je nalet Genta nakon gola, dva dobra napada imali su gosti. Prvo je Fortuna bio u izglednoj šansi Popović brani, nekoliko sekundi ranije oprobao se i Ofoje takođe je kao pobednik izašao golman crno-belih. 

U 87. minutu Bolat je lagano dotakao loptu nakon fantastičnog šuta Vujačića sa preko 30 metara, lopta pogađa prečku i odlazi u Korner, potom je pripretio i Holender, ali ništa od gola. Turski golman ugasio je svaku nadu partizanovaca. Još jednom je do kraja meča Vujačić bio u prilici, a kao pobednik izašao je golman gostiju. Na kraju 0:1. 

KRAJ MEČA 

90' Godo menja Fortunu, a Ovosua Oladoje. 

87' Bolat je dotakao loptu nakon fantastičnog šuta Vujačića sa preko 30 metara, lopta pogađa prečku i odlazi u Korner, potom je pripretio i Holender, ali ništa od gola. 

82' Partizan  je kružio oko šesnaesterca rivala, ali teško Partizan dolazi u priliku da ugrozi Belgijance. Dobro su gosti skautirali Partizan i neutrališu svaku opasnost za sada. 

80' Mbojo menja Čekvetadzea. 

78' Komplikuju domaći igrači ispred svog gola, sada su rivalu poklonili samo korner. De Sart potom šutira, kraj stative. 

FOTO: M. Vukadinović

76' Gent menja, Bezus i Besar ulaze u igru, na klupi su Ođiđa Ofoe i Kums 

75' Odlično Popović otklanja opasnost. Ulazi u igru Lutovac umesto Šćekića. 

66' Holender je u petercu pronašao Pantića koji je bio izblokiran pri udarcu. 

64' Trostruku izmenu pravi Stanojević, Pantić, Jojić i  Urošević ulaze u igru, iz nje su izašli Mening Natho i Obradović. 

62' Dva velika napada za goste. Fortuna je imao jako dobru priliku Popović ovog puta brani u maniru najboljih svetskih čuvara mreže. Aleksandar Popović drži Partizan u igri. 

FOTO: M. Vukadinović

61' Nova prilika za Ofoeja ponovo Popović odlično reaguje. Gol kao da je do vetar u leđa gostima. 

59' Gosti dolaze do gola nakon kornera. Kums koristi loptu koju dobija na peterac i donosi vođstvo "indijancima". 

58' Velika šansa za goste. Koristi Čekvatadze grešku Markovića na sredini terena, dodaje do Ođiđe Ofoeja koji šutira, brani Popović. 

52' Menig je iskosa po levoj strani proigrao Bibrasa Natha koji je uputio šut ka golu rivala - pokušaj Izraelca otišao je preko gola. 

FOTO: M. Vukadinović

50' Čekvatadze dobija dobru loptu iza leđa odbrane, a loptu šalje visoko iznad gola, sreća po domaće loše je reagovao. 

48' Iz PR tima crno-belih saopšteno je da zvanično meču prisustvuje 9943 navijača. 

46' Počinje drugo poluvreme u Humskoj.

45' KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Viđena je tvrda utakmica u prvom poluvremenu, nije bilo velikih prilika, a nakon mirnog prvog dela igre Partizan mora bolje ukoliko želi pobedu nad Belgijancima. 

44' Dobio je Menig dobru loptu u šesnaestercu, loše je reagovao - ništa od prilike. 

FOTO: M. Vukadinović

36' Traže navijači od Partizana da napadne, oduzeli su crno-beli loptu na polovini rivala, prilika je bila da Gomeš i Menig kombinuju, ponovo je napadač Partizana bio neodlučan i na kraju izgubio loptu. 

33' Pokušao je sada Čekvatadze da ugrozi "parni valjak", Vujačić odlično reaguje pred svojim šesnaestercem. 

29' Brani se dobro Partizan, Belgijanci imaju loptu u nogama, ali za sada nije bilo većih opasnosti po Aleksandra Popovića. 

21' Natho je na dodavanje Meniga propustio loptu do Rikarda Gomeša, imao je bolje rešenje u vidu proigravanja Natha napadač Zelenoorgskih ostrva, odlučio je da šutira, traljavo i pored gola. 

FOTO: M. Vukadinović

Tekst potpisa

17' Još jedna lopta putovala je ka golu Popovića, gosti su za sada jako neprecizni, a Partizan dozvoljava previše prostora rivalu na svojoj polovini. 

15' Depotr je iskoristio dodavanje Fortune sa leve strane, uputio je prvi udarac na meču, srećom po domaće, poslao je loptu visoko preko gola. 

14' Bez mnogo uzbuđenja u dosadašnjem toku meča. Čeka Partizan strpljivo priliku da kroz kontra napade ugrozi rivala. 

 

6' Ođiđa-Ofoe dobija žuti karton zbog simuliranja. 

3' Marković je proigrao Meniga, koji šalje do Obradovića, a defanzivac prosleđuje loptu do Natha koji je bio blokiran. 

1' Počeo je meč na stadionu u Humskoj. 

Uoči meča

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Obradović – Zđelar, Šćekić – Marković, Natho, Menig – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

GENT (4-2-3-1): Bolat - Hanče-Olsen, Ngadeu, Okupu, Fortuna - Ovusu, Kums - Samuase, Ođiđa Ofoe, Čakvetadže - Depoatr. Trener: Hajn Vanhazebruk

Ipak, tradicije postoje da bi se rušile, a upravo se tome nadaju u redovima Partizana. Gent je šesti po redu rival iz Belgije crno-belih, do sada su se sastajali sa Standardom, Klub Brižom, Anderlehtom, Genkom i prethodne sezone protiv Šarloa. Nijednom nije Partizan upisao trijumf. 

- Imamo odlučujuću utakmicu, jednu od odlučujućih za prolaz i proleće u Evropi. Igramo protiv ekipe koja je direktan konkurent za prvu poziciju. Naredne dve utakmice će mnogo toga odlučiti. Spremni smo, motivisani. Zdravstvena situacija je dobra, Jović se oporavio, neće biti u konkurenciji, ali trenira. Željno čekamo utakmicu - rekao je Stanojević na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Osvrnuo se Stanojević i na rivala 

- Snažni su, visoki, igraju s jakim ritmom, igraju sa toliko napadača. Dosta ofanzivna ekipa, koja rizikuje. Dinamična ekipa, biće jedna dobra utakmica, mi ćemo izaći u ofanzivnom sastavu. Ne znam koji će rezultat biti, ali znam da će biti dobra i zanimljiva utakmica - istakao je trener crno-belih.

Evo šta je trener Genta Hejn Vanhazebruk poručio pred meča: 

- Prvo mesto pravi razliku. Naravno, više bih voleo da budemo prvi. Ako budemo drugi morali bismo da igramo dodatne dve utakmice, što nam ne ide u prilog. Biće to teška utakmica, na nivou Lige Evope. Partizan je navikao da pobeđuje. Igraćemo u kotlu u kome će se dizati velika buka. Atmosfera može da utiče na meč - rekao je Vanhazebruk.

A kako je fudbaler Genta Darko Lemajić najavio meč pročitajte u posebnom tekstu. 

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

„BELI“ NA PLUS 12: Fudbaleri kraljevačke Sloge u seriji dva uzastopna gostovanja