VUČELIĆ: NAJVEĆI OD POČETKA - Sportsko društvo Partizan na stadionu u Humskoj svečano obeležilo 76 godina od osnivanja (FOTO/VIDEO)

M. BLAŽIĆ

05. 10. 2021. u 09:33

SPORTSKO društvo Partizan proslavilo je juče 76. rođendan, a istog dana uz još četiri sekcije (biciklizam, košarka, tenis i atletika) zaživela je i fudbalska.

ВУЧЕЛИЋ: НАЈВЕЋИ ОД ПОЧЕТКА - Спортско друштво Партизан на стадиону у Хумској свечано обележило 76 година од оснивања (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Prvi čovek SD i FK Partizan Milorad Vučelić ugostio je juče na stadionu u Humskoj zvanice iz praktično svih sportova crno-bele familije (danas broji 27 klubova u 24 sporta) i tom prilikom naglasio da su poslednja dešavanja u Partizanu i te kako ohrabrujuća.

- Partizan je, bez obzira na svoje tradicionalno ime, bio najveći srpski klub od svog početka, sa jednom velikom širinom i tolerancijom, koja je svojstvena našem narodu da bude otvoren za sve one koji se bave bilo kojim sportom, a kojima je težnja bila da dođu u Partizan, bez obzira na njegovu nacionalnu, versku i bilo koju drugu pripadnost.

Vučelić je istakao da je država u poslednjih godinu i po dana sistematski pokazala brigu i interesovanje za određene sportove, počev od vaterpola, plivanja do borilačkih sportova.

- Te pomoći koje su bile jednokratne, od 50.000 evra ili nešto više, država je to učinila i na neki način kompenzovala finansiranja drugih manjih sportova, ali trofejnijih sportova. Ostvarili smo bitne stvari, desila se konsolidacija vaterpolo kluba i on se vraća na staze stare slave. Ohrabrujuće je i ono što se dešava u košarkaškom klubu dolaskom jedne od najvećih legendi Željka Obradovića. Kuglaši su bili prvaci, rvači ostvarili uspehe na evropskim takmičenjima, pucalo se na Olimpijskim igrama...

Pandemija virusa korona je sprečila tradicionalnu dodelu nagrada najuspešnijima iz crno-bele porodice, ali je mnogo veću štetu napravila na takmičarskom planu.

- Bilo je uspeha i rezultata, ali u celoj situaciji sa virusom korona oni nisu bili veliki kao što su znali biti. Ovo što se dešava je nešto što ohrabruje. Tu je dolazak Aleksandra Stanojevića u fudbalski klub, novom konsolidacijom kluba, rezultatima i u domaćoj ligi, kvalifikacijama i u Ligi konferencija.

On je istakao da će fudbalski klub nastaviti da pomaže Sportskom društvu u skladu sa svojim mogućnostima.

- Hvala velikom broju sportskih radnika, jer angažmanom i požrtvovanjem drže svoje klubove živim i postižu rezulate. Mi smo mala država, ali smo veliki narod. Bez pomoći države nema nikakvog sportskog uspeha - zaključio je Vučelić.

IVANČIĆU SAT ZA 46 GODINA!

IZOSTALE su juče zbog kovid protokola dodele godišnjih priznanja, ali je, ipak, deo ceremonije imao svečani prizvuk. Prvi čovek Partizana Milorad Vučelić uručio je dugogodišnjem radniku fudbalskog kluba Borku Ivančiću sat kao poklon za odlazak u penziju, posle 46 godina vernosti klubu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna