POBEDOM NA PROVOKACIJE: Partizan želi da u Kruševcu nastavi pobedonosnu seriju

Nedeljko Iljukić

03. 10. 2021. u 09:30

IZ nekog nepoznatog razloga fudbalski mečevi Napretka i Partizana se u Kruševcu u delu fudbalske javnosti zovu "derbi kola".

ПОБЕДОМ НА ПРОВОКАЦИЈЕ: Партизан жели да у Крушевцу настави победоносну серију

FOTO: M. Vukadinović

Možda je za to zaslužna suva statistika, možda motiv domaćina koji na stadionu "Mladost" redovno protiv crno-belih igra na povećanom broju obrtaja, a možda je malo i do povećane psihoze kojoj u uvodu ovih utakmica kumuju ugavnom ljudi koji vode Napredak.

Tek, današnji duel ova dva kluba neće biti ništa manje zanimljiv od prethodnih, na primer, deset. Jer, statistika kaže da je u poslednjih deset utakmica Napredak slavio tri puta, isto toliko i Partizan, a čak četiri duela su završena bez pobednika. Dakle, jedino za šta popularni "čarapani" mogu trenutno da se uhvate je statistika. Beograđani koji im dolaze u goste mogu da se uhvate za pogled na tabeli i svoju vrhunsku formu od starta ove sezone. Kako će to sve da izgleda kada se Napredak i Partizan danas "dohvate" na terenu, tek ćemo da vidimo. U međuvremenu, uobičajenu sportsku notu remete signali koje je juče poslao domaćin, jer Kruševljani tvrde da organizovanim navijačima Partizana nije dozvoljen ulazak na stadion "Mladost".

- Ne znam zašto se domaćin služi ovakvim stvarima. Naši navijači su bili suspendovani na tri meča, odlukom Disciplinske komisije i koliko znam ta kazna je odrađena posle mečeva u Lazarevcu, Kragujevcu i Novom Pazaru. Pa, ne možemo 33 meča da igramo bez navijača... Tako da očekujem naše navijače u nedelju u Kruševcu, jer njihova podrška nam mnogo znači od početka sezone. Moja poruka je da nam se ne uzima nešto zbog čega se fudbal i igra - naglasio je juče trener crno-belih Aleksandar Stanojević kada je saznao koji "adut" iz rukava je domaćin pokušao da izvuče i pre nego što je utakmica počela.

Partizanovi konkurenti žele lideru na tabeli "bar" poraz ili remi u Kruševcu pred još jednu pauzu u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije Srbije i duele sa Luksemburgom i Azerbejdžanom. Hoće li prestonicu kneza Lazara da napuste spuštenog pogleda ili uzdignuta čela, izgleda da ove nedelje zavisi isključivo od fudbalera Partizana. Jer, toliko su dominantni u prethodnih deset kola, da je samo pitanje koliko dugo je domaćin sposoban da pliva na talasu (ne)utemeljenih pretnji i provokacija...

- Idemo u fudbalski grad, na noge rivalu koji ređa pobede na svom terenu i jedino im je odoleo Čukarički. Zato idemo potpuno fokusirani i motivisani na ovu utakmicu - pokušao je na kraju korektnom izjavom da spusti loptu na zemlju Aleksandar Stanojević. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)