UEFA TRAŽI IZUZEĆE SUDIJE: Spor između Evropske fudbalske unije i takozvane Superlige još traje na španskom Apelacionom sudu

Novosti online

29. 09. 2021. u 10:20

EVROPSKA fudbalska unija tražila je izuzeće sudije iz sudskog spora u Španiji, u pokušaju da kazni Real Madrid, Barselonu i Juventus zbog osnivanja evropske Superlige.

УЕФА ТРАЖИ ИЗУЗЕЋЕ СУДИЈЕ: Спор између Европске фудбалске уније и такозване Суперлиге још траје на шпанском Апелационом суду

Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

– UEFA je podnela zahtev za izuzeće sudije koji predsedava tekućem postupku, jer postoje znatne nepravilnosti u ovom postupku. U skladu sa španskim zakonom i temeljnim interesima pravde, UEFA u potpunosti očekuje da pomenuti sudija odmah odstupi, dok čekamo potpuno i pravilno razmatranje ovog predloga – navodi se u saopštenju UEFA.

UEFA je tražila izuzeće sudije Manuela Ruisa de Lare i uložila je žalbu Višem apelacionom sudu u Madridu.

UEFA je morala da suspenduje disciplinski postupak protiv tri kluba koja i dalje žele da igraju u evropskoj Superligi – Real Madrida, Barselone i Juventusa, nakon što je madridski sud presudio da je evropska kuća fudbala disciplinskim postupcima kršila zakone o slobodnoj trgovini u Evropskoj uniji.

U saopštenju se navodi da će UEFA “nastaviti da preduzima sve neophodne korake u strogom skladu sa nacionalnim pravom i pravom Evropske unije, kako bi branila svoje interese i najvažnije – interese svojih članova i svih fudbalskih aktera”.

Ukupno 12 klubova u aprilu je saopštilo da je osnovalo Superligu, nezavisno od UEFA. Posle velikog pritiska navijača, medija, fudbalskih organizacija, od ideje su prvo odustali engleski klubovi - Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem, a zatim i Atletiko Madrid, Milan i Inter.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista