ODLIČNE VESTI IZ UEFA: Evo koliko će za svaku pobedu ili remi zaraditi Zvezda u LE

Novosti online

08. 09. 2021. u 15:51

ŠAMPION Srbije petu godinu zaredom igra jedno od dva najjača evropska takmičenja, što je samo po sebi veliki uspeh. Iako se klub bori sa finansijskim problemima, rešenje za tako nešto moglo bi da se popravi, a sve što je potrebno jesu rezultati.

ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ИЗ УЕФА: Ево колико ће за сваку победу или реми зарадити Звезда у ЛЕ

FOTO: N. Paraušić

UEFA je obavestila klubove učesnike sva tri evropska takmičenja da će ove godine biti prilično izdašna po pitanju premija. Dobra vest za Zvezdu jeste da se našla u "lakšoj" grupi, bar na papiru, pa bi "zvezdaši" mogli da očekuju pobede.

Dakle, crveno-beli bi svakom pobedom mogli da prihoduju po 630.000 evra, što znači da je u igri čak 3.780.000 evra, dok se svaki nerešen rezultat vrednuje sa 210.000.

Ako šampion Srbije završi na prvom mestu u grupi, dobiće dodatnih 1.100.000 evra, dok drugoplasiranom sleduje upola manje (550.000). Jasno je da će se crveno-beli boriti za milione ove jeseni protiv Midtjilanda, Brage i Ludogoreca.

Ako završe na prva dva mesta i plasiraju se u narednu fazu Lige Evrope, zaradiće još 500.000, a ako takmičenje okončaju na trećoj poziciji plasiraće se u nokaut fazu Lige konferencija i u kasu doneti 300.000. To znači da crveno-beli samo treba da izbegnu 4. mesto u grupi, sve ostalo garantuje proleće u Evropi i dodatnu zaradu.

(Alo.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri