RAT RUŽA: Žestoka tuča navijača Mančestera i Lidsa pred derbi (VIDEO)

Novosti online

14. 08. 2021. u 15:52

POVRATAK publike na stadione u Engleskoj obeležili su i prvi incidenti, a kud ćete bolju priliku za opštu tuču na ulicama od velikog "derbija ruža" u kom su se sastali Mančester junajted i Lids junajted.

РАТ РУЖА: Жестока туча навијача Манчестера и Лидса пред дерби (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Twitter/@FutbolBible

Navijači ova dva kluba sukobili su se na centralnim ulicama Mančestera pre utakmice u kojoj su domaći predvođeni fenomenalnim Pogbom i Brunom demolirali goste i petardom ih ispratili na drugu stranu Peninskih planina.

Udarali su se pesnicama, nogama, palicama, a na kraju su kao "oružje" koristili i inventar kafića.

Letele su čaše, flaše, stolice i stolovi. Na snimku koji je napravio jedan od posetilaca jednog restorana u centru Mančestera vidi se da je usled navijačkog stampeda jedan od njih ostao na zemlji, nakon čega je okružen sa nekoliko rivala.

"Pošteno" su ga izudarali cipelama a na kraju je neko na njega bacio kantu od đubreta. Većih batina spasio ga je dolazak policije.

Rivalstvo navijača ova dva kluba potiće s početka 20. veka, ali koren svega leži u ranijim sukobima dva grada, najpre u pravom Ratu ruža iz 15. veka u kome su se za presto Engleske borili Kuća Lankestera (crvena ruža) i Kuća Jorka (bela ruža), a zatim i u Industrijskoj revoluciji s kraja 18. i tokom 19. veka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda