KRAJ NAJDUŽE OLIMPIJSKE ŠETNJE: Španski atletičar Hesus Anhel Garsija osmi put na Igrama, u Parizu ga neće biti smo iz ovog razloga (FOTO)

Novosti online

06. 08. 2021. u 18:27

ŠPANSKI atletičar Hesus Anhel Garsija završio je trku na 50 kilometara, brzo hodanje, na 35. mestu i time okončao svoju 29 godina dugu olimpijsku karijeru. Nastup u Tokiju bio je njegov osmi na Igrama, a jedini razlog što će to biti i konačan broj je taj što njegove discipline neće biti u Parizu 2024. godine

КРАЈ НАЈДУЖЕ ОЛИМПИЈСКЕ ШЕТЊЕ: Шпански атлетичар Хесус Анхел Гарсија осми пут на Играма, у Паризу га неће бити смо из овог разлога (ФОТО)

FOTO: EPA

Garsija će patike okačiti u 51. godini, bio je svetski prvak i ima još pet medalja sa svetskih i evropskih prvenstava, ali najbolji plasman na OI bio mu je četvrto mesto u Pking u2008. godine.

- Kad sam bio mlađi, bio sam previše impulsivan. Kad sam stekao iskustvo, više nisam imao mladost. Osam Igara bilo je dovoljno, želeo sam samo još jedanput da uživam u olimpijskoj čaroliji pre nego se povučem u mirniji i opušteniji život - rekao je Garsija.

Sa osam nastupa na Igrama, on je rekorder iz atletike, ali neće imati priliku da postane najdugovečniji olimpijac svih vremena.

Taj rekord drži Kanađanin Jan Miler, koji je nastupio na deset Igara od 1972. do 2012. godine, posljednji put kao 65-godišnjak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!