ZVANIČNO SAOPŠTENJE FK PARTIZAN: Ograđujemo se od navijača koji su vređali predsednika Aleksandra Vučića

Novosti online

18. 07. 2021. u 21:50

FUDBALSKI klub Partizan savladao je Proleter u Novom Sadu 4:0, a deo navijača na tribinama stadiona "Karađorđe" umesto da se raduje pobedi svog tima odlučio je da se bavi nefudbalskim stvarima.

ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ ФК ПАРТИЗАН: Ограђујемо се од навијача који су  вређали председника Александра Вучића

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Sa tribina novosadskog stadiona upućene su i uvrede predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a klub je odlučio da se oglasi tim povodom. 

- FK Partizan se ograđuje od grupe “navijača” koji su sinoć na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu, tokom utakmice Proleter - Partizan, pogrdno skandirali i vređali predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. FK Partizan se protivi političkim parolama i zloupotrebama navijača na stadionima u političke svrhe. Ističemo da nijedan član aktuelne uprave FK Partizan ne bi sebi dozvolio da podrži vređanje institucija države Srbije, navodi se u saopštenju Partizana. 

Dodaje se da klub iz Humske nije bio organizator meča, te da ne može da snosi odgovornost za neprimereno ponašanje navijača na Zapadnoj tribini. 

- Istovremeno, FK Partizan se zahvaljuje navijačima na Južnoj tribini i većini gledalaca na Zapadnoj tribini stadiona “Karađorđe” zbog fer i sportskog navijanja i podrške našem timu, koji je na gostujućem terenu, uz odličnu igru, ostvario ubedljivu pobedu u prvom kolu Ling Long Super Lige. FK Partizan prepoznaje i podržava sve napore Predsednika Republike i ostalih institucija Države, koji doprinose da se kvalitet fudbala i sporta u našoj zemlji podigne na viši nivo. 

Uprava FK Partizan braniće svoj klub i nikome neće dozvoliti da strahom i uvredama pokuša da oskrnavi državu, FK Partizan i sport.

- FK Partizan sve predstavnike medija doživljava kao partnere, sa zajedničkim ciljem - informisanje javnosti i armije navijača o svim aktuelnim događajima u našem klubu. Otvoreni smo za svaku dobronamernu kritiku, protiv smo senzacionalističkih naslova koji ne doprinose stvaranju pozitivne atmosfere i prevazilaženju problema. 

Želimo regularnu domaću ligu, uspešan nastup FK Partizan i ostalih srpskih klubova na Evro sceni, pune tribine sportskih objekata, na kojima će navijači bodriti fudbalere. Za druge se navija, Partizan se voli, navodi se u saopštenju Partizana. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna