PARTIZAN BEŽI OD OPASNIH RUSA: Tri srpska kluba danas saznaju rivale za treće kolo kvalifikacija za Lige konferencija

Novosti online

19. 07. 2021. u 09:00

TRI srpska kluba koje u četvrtak očekuje debi u novom evropskom takmičenju, kvalifikacijama za Ligu konferencija, u ponedeljak će od 14.00 saznati ko će im biti naredni rivali ukoliko eliminišu Slovake, Azerbejdžance i Litvance.

ПАРТИЗАН БЕЖИ ОД ОПАСНИХ РУСА: Три српска клуба данас сазнају ривале за треће коло квалификација за Лиге конференција

Stefan Čolović (Čukarički) / Foto M. Vukadinović

Za razliku od prethodne runde, sada će status nosioca imati samo Partizan, a do određivanja podgrupa, bar na papiru, stoji da bi mogao da se sastane sa jednim od 24 kluba iz nepovlašćenog dela žreba.

Među potencijalnim rivalima su klubovi koji su direktno stigli do ove faze: Vitese (Holandija), Rubin (Rusija), Kolos (Ukrajina), Trabzon (Turska) i Lucern (Švajcarska). Jasno je da je najnepoželjniji rival Rubin iz Kazanja, kao i njihovi zemljaci Soči, koji će prvo morati da preskoče azerbejdžansku Kešlu u drugom kolu.

U grupi poželjnijih rivala se nesumnjivo nalaze TNS (Vels), Vaduz (Lihtenštajn),

ČUKI I VOŠI TEŽE

ČINjENICA da se Čukarički i Vojvodina u trećem kolu kvalifikacija ne nalaze među povlašćenim timovima, već na drugoj strani žreba, dovoljno ukazuje na to da je pred ovim našim predstavnicima mnogo teži posao, ukoliko eliminišu Sumgait, odnosno Panavezijus.

Domžale (Slovenija), Puškaš akademija (Mađarska)... Naravno, sve gore navedeno će dobiti smisao tek ukoliko Stanojević preskoči prvu evropsku prepreku - Dunajsku Stredu.

Potencijalne "aždaje" koje čekaju dva srpska tima su Bazel, Kopenhagen, Viktorija Plzenj, Gent, Anderleht, Fejenord, PAOK, AEK...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024