DONARUMA ODUŠEVLJEN: Nismo se predali, zaslužili smo trofej

Novosti online

12. 07. 2021. u 11:33

GOLMAN Italije i najbolji igrač Evropskog fudbalskog prvenstva Đanluiđi Donaruma rekao je da se njegova ekipa nije predavala i da je zaslužila trofej.

ДОНАРУМА ОДУШЕВЉЕН: Нисмо се предали, заслужили смо трофеј

Foto: AP

"Uradili smo nešto fantastično. Nismo se predali ni milimetar. Svi znate odakle smo krenuli. Sjajan smo tim i zaslužili smo ovaj uspeh", rekao je Donaruma, prenose britanski mediji.

Fudbalska reprezentacija Italije postala je sinoć šampion Evrope, pošto je u finalu Evropskog prvenstva u Londonu posle izvođenja jedanaesteraca pobedila Englesku sa 3:2.

Nakon regularnog dela i produžetaka bilo 1:1, a potom je Donaruma u penal seriji odbranio prvo udarac Džejdona Sanča i na kraju i šut Bukaju Saki i doneo titulu svom timu.

"Mi nisamo ekipa koja odustaje. Nije bilo lako, ali bili smo sjajni. Dominirali smo većim delom utakmice i zaslužujemo sve ovo", rekao je Donaruma.

Kapiten Italije Đorđo Kjelini istakao je da je osvajanje titule šampiona Evrope ostvarenje sna.

"Bila je teška utakmica koju smo započeli na najgori mogući način. Navijači, stadion, dali su energiju Engleskoj, ali bili smo mirni i od 15. minuta smo počeli da vodimo meč. Pronašli smo prave pasove, kontrolisali smo igru i to je bio način za pobedu. Ovo je ostvarenje sna. Više smo nego srećni", rekao je Kjelini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili