STANKOVIĆ O CILJEVIMA ŠAMPIONA SRBIJE: Sačuvali smo okosnicu ekipe, to je najveće pojačanje

Novosti online

24. 06. 2021. u 10:33

TRENER Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da ekipa ne beži od ambicija, da će u predstojećoj sezoni "napasti sve što može" i naveo da je najveće pojačanje to što je okosnica ekipe ostala na okupu.

СТАНКОВИЋ О ЦИЉЕВИМА ШАМПИОНА СРБИЈЕ: Сачували смо окосницу екипе, то је највеће појачање

FOTO: M. Vukadinović

"Zvezda je velika obaveza, u Zvezdi je lepo, u Zvezdi je teško, ali to je Crvena zvezda. Ne bežimo od obaveza, ambicija i zacrtanih ciljeva, tako gledamo i na ovu sezonu. Nećemo odustajati, napašćemo sve što možemo da napadnemo, kao prošle godine. Bitna je grupna faza u Evropi, prvenstvo povezano sa Kupom. To su stvari koje zaslužuju Crvena zvezda i njeni navijači", rekao je Stanković na početku priprema za novu sezonu.

Fudbaleri Zvezde popodne putuju na pripreme u Austriju, gde će odigrati četiri kontrolne utakmice. Crveno-beli su prošle sezone osvojili duplu kruni i igrali su u grupnoj fazi Lige šampiona.

"Za Ligu šampiona moraš da pobediš šampione, to imamo u drugom kolu, dva jaka protivnika, ko god da prođe imaćemo najtežeg protivnika, što nismo očekivali. Biće dosta teško, ali ne odustajemo. Prezadovoljan sam jer imamo sačuvanu okosnicu ekipe, strpljivo radimo na pojačanjima. Sigruno dva, tri ciljana igrača koja treba da donesu dodatni kvalitet ovoj grupi da bismo mogli da napadnemo i kvalifikacije za Ligu šampiona onako kako treba", naveo je Stanković.

On je rekao da se nada da će se u narednih sedam dana završiti posao oko dovođenja igrača.

"Nemam želje, sve koje sam imao ostale su. To su najveća pojačanja, Katai, Ivanić, ostao je i Ben, kapiten Borjan, Rodić. Uspeli smo da zadržimo okosnicu, da ubacimo još dva, tri dobra pojačanja, da zaokružimo celu priču", naveo je.

Napadaču Dijegu Falčineliju istekla je pozajmica i vratio se u Bolonju, a Stanković je rekao da je Italijan obavio pošten i dobar posao i da je uradio ono zbog čega je došao.

Zvezdu je ovog leta pojačao austrijski fudbaler Aleksandar Dragović.

"Ima veliko međunarodno iskustvo, odigrao je dosta jakih utakmica i doprineće razvoju mladih igrača, koji će imati od koga da nauče. To je pravi put, mlade ubacujemo u ekipu da vide šta su pravi lideri i veliki igrači, ne samo na terenu nego i van njega", dodao je trener crveno-belih.

Zvezda će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv pobednika duela Kairata i Makbija iz Haife. Stanković je rekao da zna sve o protivnicima, ali da treba sačekati i videti ko će joj biti protivnik.

Govoreći o stanju ekipe posle pauze, trener je rekao da je fudbalerima dao duži odmor posle naporne sezone, kao i da su svi u odličnom stanju.

Upitan da li je gledao nekog italijanskog igrača kao moguće pojačanje i da li je zainteresovan, Stanković je odgovorio: "Ne, što je nama dostupno".

Govoreći o Evropskom prvenstvu, Stanković je rekao da mu se najviše sviđa Italija i da je selektor Roberto Mančini napravio mnogo sa ekipom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)