MILORAD KOSANOVIĆ ZA NOVOSTI: "Sramota od derbija!"

Novosti online

26. 05. 2021. u 20:10

NI Miloradu Kosanoviću, kao ni svim normalnim ljubiteljima fudbala, nije jasno kada su igrači i navijači Crvene zvezde i Partizana došli do te granice da u slučaju poraza prizivaju silovanje i da skidaju šorts ispred protivnika, umesto da slave pobedu.

МИЛОРАД КОСАНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Срамота од дербија!

Foto: N.Paraušić

Iskusni stručnjak prizanaje da mu je bilo mučno da gleda sam derbi, ali i sve što se desilo posle njega.

- Sramota me je bila da gledam to, prvo Stojković koji je rekao onu ružnu reč (silovanje prim. aut) ako ne pobede, pa onda onaj potez Gobeljića. Ja ne znam samo odakle se stvorila tolika mržnja - ističe iskusni trener Kosanović za "Novosti".

Prisetio se iskusni fudbalski vuk i kako su u njegovo vreme izgledali odnosi između dva najveća srpska kluba.

- Evo da vam ispričam jedan primer, dok sam bio trener Crvene zvezde. Sedeli smo u loži ja, Džaja (Dragan Džajić), Cvele (Vladimir Cvetković), Žarko Zečević (tada generalni sekretar Partizan) i još neki ljudi iz crno-belog tabora na utakmici reprezentacije. I sada, na poluvremenu sednemo kod Cveleta u kancelariju, pijemo kafu i Zečević se požali kako je u problemima, kako mu fali para. Veliki Cvele kaže "Daću ti ja, pošalji sutra nekog od svojih.

NIJE

 mi je jasno odakle se stvorila takva mržnja

- Ja mu posle na to kažem "Cveki, jesi lud, što ti njima daješ pare", na šta on uzvraća "Pa, pomoći će i oni nama kada bude trebalo, vratiće, ne brinem ja za to". Eto to vam je primer kako bi trebalo da izgleda to rivalstvo. Trebalo bi da žive jedni od drugih, a ne da se mrze. Slažem se da bez snažnog Partizana, nema ni jake Zvezde, kao i obratno - ističe popularni "Kosan".

Ni sama dešavanja tokom 120 minuta finala Kupa, nisu ostavila neki utisak na njega.

- Mnogo toga mi se nije svidelo u samoj igri, nisam zadovoljan ni kako ste vi novinari izveštavali o brojnim rekordima Zvezde, Partizana, Vojvodine, a juče je gol mogao da padne samo slučajno. Sve je to posledica nenormalno velike lige, mislim da je 12 klubova sasvim dovoljno za naš fudbal - podvlači Kosanović.

Na pitanje da li je možda strah od poraza uticao na rezervisaniji meč odgovara:

- Ne smeju da imaju strah od poraza, treneri bi trebalo da ih pripreme i psihički i fizički, da drugačije postave igru. To da su svi dali maksimum su priče za decu, ljut sam zbog toga. Loša igra je posledica takvog mentaliteta - kaže Kosanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju