SA PLATOM OD PET MILIONA EVRA IGRA U ČETVRTOJ LIGI: Sunovrat karijere najvećeg nemačkog talenta

Novosti online

26. 05. 2021. u 16:17 >> 16:25

JAN FITE ARP važio je za jednog od najvećih talenata nemačkog fudbala., a danas igra u Regionalnoj ligi Bavarske.

СА ПЛАТОМ ОД ПЕТ МИЛИОНА ЕВРА ИГРА У ЧЕТВРТОЈ ЛИГИ: Суноврат каријере највећег немачког талента

FOTO: Instagram/f.arp10

U Bundesligi je debitovao za HSV 2017. godine sa 17 godina i postao prvi igrač u najvišem rangu nemačkog fudbala rođen 2000-ih. Te sezone je takođe postigao dva gola u Bundesligi i Bajern je odlučio da ga dovede 2019. godine, smatrajući ga idealnim naslednikom za Roberta Levandovskog.

Kupljen je za tri miliona evra i odmah mu je dodeljen petogodišnji ugovor sa godišnjom platom od pet miliona evra. Tdašnji trener Bavaraca Niko Kovač odveo ga je na pripreme sa prvim timom, gde je Arp zaista pokazao raskošan talenat.

Ipak, naišao je na probleme sa povredama a kada se oporavio, trener Bajerna više nije bio Kovač, već Flik, pod kojim nije uspeo da seiz bori za mesto. Ovu sezonu je proveo u trećoj ligi igrajući za drugi tim Bajerna, koji je završio 18. od 20 timova i ispao.

Igrao je 31 put i postigao pet golova, ali u poslednjoj prvenstvenoj utakmici, odigranoj prošlog vikenda, uopšte nije bio u sastavu i to ne zbog povrede ili suspenzije nego zato što za njega nije bilo mesta u protokolu.

Arp je razočaran ispadanjem drugog tima Bajerna i ne želi da igra u regionalnoj ligi, a daleko je od mesta u prvom timu. Bavarci pokušavaju da mu nađu klub za pozajmicu, ali niko ne želi da daje toliko para na njegovu platu.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)