UKRAJINA JE POSLEDNJI ČETVRTFINALISTA EP: Dovbik heroj, Švedska pala u finišu drugog produžetka (VIDEO)

Č. V.

29. 06. 2021. u 20:32 >> 23:34

UKRAJINA je poslednji četvrtfinalista Evropskog prvenstva, pošto je pobedila Švedsku sa 2:1 posle produžetaka.

УКРАЈИНА ЈЕ ПОСЛЕДЊИ ЧЕТВРТФИНАЛИСТА ЕП: Довбик херој, Шведска пала у финишу другог продужетка (ВИДЕО)

Foto: AP

Odličan meč odigran je na "Hempden parku" u Glazgovu, a na kraju su razlog za slavlje imali izabranici Andreja Ševčenka.

Meč je odlično počeo po Ukrajinu. Igrao se 27. minut kada je Zinčenko doneo prednost svojoj selekciji.

Izjednačenje Skandinavcima doneo je sjajni Emil Forsberg kome je ovo bio četvrti pogodak na šampionatu Evrope.

Drugo poluvreme počelo je napadački sa obe strane. Viđena ja po jedna stativa na obe strane, a onda je Forsberg uzdrmao prečku. Prevario je dvojicu igrača Ukrajine, odlično tukao, ali nije imao sreće da po drugi put savlada Buščana.

Od tog momenta tempo je opao i sve je išlo ka tome da će pobednika odlučiti penali. Ipak, važan detalj dogodio se u 98. minutu kada je Maruks Danielson zaradio crveni karton.

Kada su se svi na tribinama "Hempden parka" spremali za penale, da se to ne dogodi pobrinuo se rezervista Artem Dovbik koji je ispretio centaršut Zinčenka i glavom savladao Robina Olsena za veliko slavlje Ukrajinaca. Bio je ovo njegov debitantski gol za nacionalni tim.

Ukrajini je ovo najveći uspeh u istoriji, a u četvrtfinalu ih očekuje duel sa Engleskom koja je danas bila bolja od Nemačke sa 2:0.

Švedska - Ukrajina 1:2 (1:1).

Stadion: "Hempden park" (Glazgov). Sudija: Danijele Orsato (Italija). Strelci: Forsberg u 43. minutu za Švedsku - Zinčenko u 27. i Dovbik u 121. minutu za Ukrajinu. Crveni karton: Danielson u 98. minutu (Švedska)

Švedska (4-4-2): Olsen - Lustig (od 83. Kraft), Lindelef, Danielson, Augustinson (od 83. Bengston) - Larson (od 97. Klaeson), Olson (od 101. Helander), Ekdal, Forsberg - Kuluševski (od 97. Kuaison), Isak (od 97. Berg).

Ukrajina (4-3-3): Buščan - Karavaev, Zabranji, Krivcov, Matvijenko - Sidorčuk (od 118. Bezus), Stepanenko (od 95. Makarenko), Zinlenko - Jarmolenko (od 106. Dovbik), Jaremčuk (od 91. Besedin/od 101. Cigankov), Šaparenko (od 61. Malinovski).

DRUGI PRODUŽETAK: Švedska - Ukrajina 1:2

120+6. MINUT - Kraj utakmice!

120+1. MINUT - Dovbik donosi prednost Ukrajini. Centrirao je sa leve strane Zinčenko, a rezervista je ispratio let lopte i glavom je zakucao u mrežu.

116. MINUT - Sve više Ukrajina napada. Vremena je sve manje i sve smo bliži tome da penali odluče pobednika.

110. MINUT - Izabranici Andreja Ševčenka pokušavaju da iskoriste brojčanu prednost na terenu koju imaju, ali Švedska dobro stoji na terenu i igrači skandinavske selekcije ne dozvoljavaju da se zapreti Olsenu.

106. MINUT - Drugi produžetak na "Hempden parku" je počeo. Ostalo je još 15 minuta fudbala i ako pobednika ne bude poslednjeg putnika u četvrtfinale odlučiće penali.

PRVI PRODUŽETAK: Švedska - Ukrajina 1:1

105+5. MINUT - Kraj prvog produžetka!

100. MINUT - Švdeska će do kraja utakmice igrati sa igračem manje. Danielson je oštro startovao na protivničkog igrača. Sudija Orsato je najpre defanzicu pokazao žuti karton, ali je nakon gledanja snimka odlučio da ga pošalje u svlačionicu.

FOTO: AP

92. MINUT - Počeo je prvi produžetak

DRUGO POLUVREME: Švedska - Ukrajina 1:1

90+2. MINUT - Kraj regularnih 90 minuta, igraće se produžeci.

90. MINUT - Primio je oldičnu loptu u prostor Kuluševski. Šutirao je iskosa sa desne strane, sjajno ga je izblokirao Zabarnji i izbio loptu u korner.

81. MINUT - Opao je tempo u poslednjih nekoliko minuta što je i razumljivo. Zaista se igralo u žestokom ritmu.

69. MINUT - Veliki je majstor Emil Forsberg. Oslobodio se dvojice igrača, a onda šutirao sa ivice kaznenog prostora. Ukrajinski golman je već bio savladan, no saveznik ove selekcije bila je prečka.

FOTO: AP

66. MINUT - Strašan udarac Larsona iz daljine. Odlično je tukao, ipak ukrotio je Buščan taj pokušaj.

62. MINUT - Igra se napadačaki na obe strane. Od stative Forsberga nema prave prilike, ali pitanje kad će biti.

58. MINUT - Velika prilika za Ukrajinu. Sergej Sidorčuk je sjajno šutirao, ali je stativa bila Švedske. Isti ishod je bio na drugoj strani, a pokupao je Forsberg sa nekih 15 metara.

49. MINUT - Počelo je drugo poluvreme!

PRVO POLUVREME: Švedska - Ukrajina 1:1

45. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

43. MINUT - Emil Forsberg je doneo izjednačenje svojoj selekciji! Asistirao je Kuluševski, fudbaler Lajpciga šutirao, lopta je nekog pogodila i prevarila Buščana.

40. MINUT - Pokušavaju Šveđani na sve načine da izjednače do kraja prvog poluvrmena. Preuzeli su kontrolu lopte, no izabranici Andreja Ševčenka dobro stoje na terenu i odlično se brane.

32. MINUT - Švedska je odmah mogla da izjednači. Iz velike daljine iz slobodnog udarca je probao Larson, ali je bio priseban Buščan i odbio je loptu u korner.

27. MINUT - Povela je Ukrajina preko Zinčenka. Iskoristio je fudbaler Mančester sitija dodavanje Jaromolenka, sjajno šutirao i doveo svoju selekciju do prednosti.

20. MINUT - Isak je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla malo pored desne stative i do promene rezultata nije došlo.

10. MINUT - Nema mnogo uzbuđenja na početku meča, skandinavska selekcija je ta koja ima više loptu u nogama, ali iz toga se nije izrodila nijedna prilika.

1. MINUT - Počela je utakmica koja se igra u Škotskoj na stadionu "Hempden park".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)